Autor:
Andrei Vişan
|
luni, 28 noiembrie 2016 | 0 Comentarii
| 10 Vizualizari

<!–

–>

Armata japoneză a luat măsuri sporite de secutitate

Ministerul Apărării și Armata din Japonia au fost țintele unui atac cibernetic foarte grav care au permis unui hacker să penetreze sistemul informatic, s-a anunțat astăzi.

Atacul a avut loc în luna septembrie.  ”Este o situație foarte gravă. Trebuie să luăm rapid măsuri pentru a preveni o repetare” a acestui tip de atacuri, a declarat un reprezentant al armatei din Japonia.

Atacul cibernetic a vizat mai ales infrastructura informatică de apărare, o rețea de comunicații ultrarapidă care leagă bazele și unitățile militare din Japonia. Această infrastructură este formată dintr-un sistem conectat la internet și un altul pentru schimbul de informații în interiorul bazelor și unităților respective. Deși cele două sisteme sunt operate separat pentru a proteja computerele de eventuali viruși informatici, ele nu sunt complet detașate.

Se presupune că hackerul a folosit tocmai legătura dintre cele două sisteme pentru a realiza atacul cibernetic.

În urma atacului, Ministerul Apărării și Armata din Japonia au interzis temporar folosirea internetului de către personalul lor.

Acest incident a provocat o adevărată undă de șoc în interiorul Ministerului Apărării, întrucât el s-a produs în pofida eforturilor intense de combatere a atacurilor cibernetice. O astfel de măsură a fost crearea Grupului de apărare cibernetică, în martie 2014, pentru a monitoriza nonstop rețelele de comunicații ale ministerului și ale armatei.

Tag-uri:
japonia, armata, aparare, atac cibernetic, hacker

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Armata din JAPONIA a fost ATACATĂ.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/army-japan-marines-2-465x390.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/army-japan-marines-2-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Autor: Andrei Vişan | luni, 28 noiembrie 2016 | 0 Comentarii | 10 Vizualizari <!-- --> Armata japoneză a luat măsuri sporite de secutitate ...

Preluat de la EVZ