loading…

O postare pe Facebook despre un presupus dezastru ecologic în cea mai cunoscută stațiune din județul Arad a generat o achetă DSVSA, după ce știrea a fost preluată de mai multe publicații.

Un turist din Oradea, aflat în weekend în stațiunea montană Moneasa din județul Arad, a postat pe contul său de Facebook o filmare cu lacul din centrul stațiunii plin de frunze, scrie Mediafax.

Imaginile au fost interpretat de internauți ca descriind un dezastru ecologic.

“Dezastru pe lacul din Stațiunea Moneasa, care e acoperit cu zeci de mii de pești morți”, a fost mesajul unuia dintre internauți, preluat de mai multe publicații.

Știrea, care s-a propagat apoi la nivel național, a generat o anchetă a DSVSA, iar la fața locului au fost trimiști de urgență medicii Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Arad.

“La o oră după ce am fost sesizați am trimis acolo colegii, au făcut poze, nu s-a adeverit nimic, sunt niște frunze, nu au fost pești morți, așa că informația a fost greșită. Ne-a pus în alertă sigur că da, că într-o oră am fost acolo, am făcut poze, am luat declarații oamenilor care stau acolo, acolo nu au avut, nu au fost niciodată niciun pește mort acolo”, a declarat Directorul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Arad, medicul Viorel Agud.

Supranumita “Perla Muntilor Apuseni”, stațiunea Moneasa este situată în Munții Codru Moma, la peste 100 kilometri de municipiul Arad.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/ancheta-a-directiei-sanitar-veterinare-dupa-o-stire-falsa-preluata-de-mai-multe-publicatii-si-postata-pe-facebook-32606.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/ancheta-a-directiei-sanitar-veterinare-dupa-o-stire-falsa-preluata-de-mai-multe-publicatii-si-postata-pe-facebook-32606-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv