Autor:
Feri Predescu
|
luni, 28 noiembrie 2016 | 0 Comentarii
| 4 Vizualizari

<!–

–>

Prefectura județului Constanța a activat, cu puțin timp în urmă, Comitetul local de luptă pentru combaterea gripei aviare, în urma confirmării apariției influenței aviare la un exemplar, adult, mascul, de lebădă de iarnă în acvatoriul portului Constanța. Consiliile locale Constanța, Agigea și Cumpăna au fost notoificate să ia măsuri de prevenție iar populația a fost informată pentru a anunța autoritățile sanitar veterinare cu privire la orice eventuală identificare a vreunei psări moarte sau în suferință.

Directorul general a DSV Constanța, Geronimo Brănescu, a declarat pentru EVZ că  este vorba de mai multe păsări sălbatice ale căror cadavre au fost găsite astăzi în portul Constanța. Lebăda confirmată cu gripă aviară, tulpina H5 N8, fusese găsită, moartă, în zona Terminalului de Pasageri a portului Constanța, în data de 25 noiembrie, gripa aviară fiind confirmată abia astăzi de către ANSVSA. Cele patru păsări moarte descoperite astăzi, o lebădă, un pescăruș, o lișiță și o rață, au fost luate de specialiștii DSVSA Constanța și duse la laborator pentru evaluare, existând suspiciuni de gripă aviară.   

Tag-uri:

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ALERTĂ la CONSTANȚA. S-a activat Comandamentul local de luptă pentru combaterea gripei aviare.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/lebede-evz-465x390.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/lebede-evz-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialFapt divers
Autor: Feri Predescu | luni, 28 noiembrie 2016 | 0 Comentarii | 4 Vizualizari <!-- --> Prefectura județului Constanța a activat, cu...

Preluat de la EVZ