loading…

Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni și Institutul Cultural Român organizează, în perioada 27 noiembrie – 4 decembrie 2016, cu prilejul Zilei Naționale a României, o serie evenimente dedicate comunităților de români din Spania, Israel și Italia.

Seria de manifestări prilejuite de Ziua Națională a României începe duminică, 27 noiembrie 2016, în comunitatea românească din Salamanca, cu un concert de muzică populară găzduit de Auditoriul Calatrava – Palatul Episcopiei Romano-Catolice din Salamanca, de la ora 17.00. Vor urca pe scenă interpreții Ilie Caraș, Elisabeta Turcu-Juverdeanu, Ștefania Rareș și Dinu Iancu Sălăjanu, potrivit Mediafax.

În zilele de 1 și 2 decembrie 2016, Ziua Națională a României va fi sărbătorită în Israel prin spectacolul „România, Dragostea Mea”, Vor fi organizate două spectacole de muzică românească, în Kiriat Haim și la Tel Aviv, susținute de soliștii Corina Chiriac, Silviu Biriș, Elisabeta Turcu, Ștefania Rareș și Ilie Caraș. Momentele muzicale vor fi intercalate cu momente artistice interpretate de actrița Alexandra Velniciuc.

Evenimentele dedicate Zilei Naționale a României continuă, în perioada 2-4 decembrie 2016, în Italia. La Teatrul Astra din San Dona` di Piave, la Teatrul Istoric din Asolo și la Villa Burri din Verona vor avea loc trei spectacole de muzică populară și divertisment, susținute de Viorica Macovei, Vatentina Fătu, Vasile Muraru, alături de Nicolae Botgros, Orchestra Națională de Muzică Populară „Lăutarii” din Chișinău și grupul coral „Colindătorii” al Asociației Socio-Culturală Română „Decebal – Traian”.

Accesul la toate evenimentele este liber.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/ziua-nationala-a-romaniei-sarbatorita-in-comunitatile-romanesti-din-spania-italia-si-israel-32515.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/ziua-nationala-a-romaniei-sarbatorita-in-comunitatile-romanesti-din-spania-italia-si-israel-32515-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv