loading…

Protest mai puțin obișnuit lângă Cluj. Aproape o sută de locuitori din comuna Feleacu s-au strâns pe marginea DN 1, nemulțumiți de cum au fost făcute lucrările la șosea.

Mai precis este vorba de separatoarele de sens montate pe carosabil, care au îngustat drumul și din cauza cărora oameni sunt nevoiți să ocolească acum distanțe și de doi kilometri pentru a trece de pe un sens pe altul.

Zona în cauză figurează pe harta accidentelor din România ca și „punct negru”, iar în urma mai multor studii făcute, compania de drumuri a decis ca în zone ca aceasta, în care anual se înregistrează multe accidente cu morți și răniți grav, să instaleze separatoare care delimitează cele două sensuri de mers.

Oficialii companiei spun că studiile arată că aceste separatoare ar putea preveni în special coliziunile frontale, potrivit digi24.ro

Cei aproximativ 200 de protestatari au afișat bannere pe care scria „Stop afacerilor cu borduri” sau „Dați-ne înapoi pământurile strămoșești”, iar la finalul acțiunii s-au deplasat în marș, însoțiți de Poliție și Jandarmerie, spre Căminul Cultural din localitate, pentru a discuta cu autoritățile locale.

Localnicii din Feleacu au mai protestat față de amplasarea separatoarelor de sens pe DN 1 și în data de 6 noiembrie. Atunci, la acțiunea au participat aproximativ 300 de persoane.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/protest-fata-de-lucrarile-facute-pe-dn1-32518.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/protest-fata-de-lucrarile-facute-pe-dn1-32518-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv