loading…

WhatsApp e una dintre cele mai utilizate aplicații de pe telefoanele mobile. Totuși, specialiștii lansează un avertisment de ultimă oră care trebuie luat în seamă imediat.

Aplicația a introdus săptămâna trecută apelarile video în serviciile sale, iar utilizatorii îl pot accesa indiferent de sistemul de operare: Android, iPhone sau Windows. Tot ceea ce trebuie să faci este să actualizezi aplicația celei mai noi versiuni.

De când a fost lansat serviciul respectiv, au fost zvonuri conform cărora escrocii îl pot folosi în favoarea lor pentru a fura informațiile personale ale oamenilor, potrivit stiripesurse.ro

Dacă ți se cere că „activezi” apelurile video cu ajutorul unui website, nu accepta. Acel link te va redirecționa către un site fals care poartă coduri și virusuri menite să descarce toate detaliile personale, urmând a fi folosite în scopuri ilegale: fraude și furturi de identitate.

După ce termini de instalat versiunea, vei primi o notificare prin care să-ți inviți toți prietenii și astfel, virusul să ajungă la cât mai multe persoane. Escrocheria a fost descoperită în multe țări, iar Ministerul Informațiilor, Tehnologiei și Telecomunicațiilor din Pakistan a dat o declarație în acest sens și a avertizat populația să nu acceseze linkul respectiv: “Având în vedere popularitatea pe care o are WhatsApp în rândul utilizatorilor, este important ca utilizatorii pakistanezi să fie conștienți de această manevră în așa fel încât să ia imediat măsuri și să reducă expunerea la consecințele protecției datelor personale.”

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/probleme-pentru-utilizatorii-de-whatsapp-avertismentul-specialistilor-in-privinta-escrocheriei-32522.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/probleme-pentru-utilizatorii-de-whatsapp-avertismentul-specialistilor-in-privinta-escrocheriei-32522-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv