loading…

Patru centre corecționale pilot, în valoare de 31,8 milioane de euro, vor fi construite în următorii ani în România, cu finanțare de la Mecanismul Financiar Norvegian 2014-2021, în baza unui memorandum semnat între cele două țări, scopul fiind de a furniza servicii de reintegrare socială persoanelor încarcerate sau foștilor deținuți.

Patru localități din țară vor fi beneficiarele unor centre corecționale pilot în cadrul „Programului pentru Justiție”, inclus în memorandumul de înțelegere cu privire la implementarea Mecanismului Financiar Norvegian 2014-2021, semnat între România și Norvegia. Scopul construirii celor patru unități de detenție este îmbunătățirea capacității sistemului penitenciar și a celui de probațiune de a furniza servicii de reintegrare socială deținuților, foștilor deținuți și persoanelor aflate sub supravegherea serviciilor de probațiune, potrivit digi24.ro

Promotorul proiectului este Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP), având ca partener Direcția Națională de Probațiune (DNP). Astfel, cele două instituții vor trebui să finalizeze, în următoarele cinci luni, o ”notă concept” ce va cuprinde activitățile ce se vor implementa, rezultatele și indicatorii de atins.

La sfârșitul acestei săptămâni, a avut loc, la Vaslui, o primă consultare cu toți factorii decidenți implicați în proiect, respectiv reprezentanți ai ANP, DNP, Penitenciarului Vaslui, Serviciului de Probațiune Vaslui, precum și ai autorităților locale vasluiene.

În cadrul întâlnirii, au fost prezentate activitățile care urmează a fi derulate în cadrul proiectului și au fost analizate propunerile concrete de colaborare pe care invitații le-au anticipat a se derula pentru implementarea cu succes a proiectului. Propunerile și observațiile făcute de participanți, fiecare pe zona sa de responsabilitate și competență instituțională, au fost reținute, urmând a fi centralizate și discutate în cadrul unei consultări la nivel național, în cursul lunii ianuarie, consultare în care vor fi implicați și reprezentanți ai ministerelor de resort, autoritățile publice centrale și societatea civilă. Concluzia preliminară la care au achiesat toți participații a fost că implementarea acestui proiect în Vaslui poate avea o serie întreagă de avantaje, printre care contribuția la o comunitate mai sigură, prin reducerea infracționalității, dar și creșterea calității vieții în rândul comunității locale prin creșterea numărului de locuri de muncă precum și prin reintegrarea socială a foștilor deținuți”, a declarat, astăzi, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Vaslui, Nicolae Toma.

Centrul corecțional de la Vaslui va presupune contrucția unui nou corp de clădire, cu 200 de locuri, pentru persoane adulte clasificate în regim deschis și semideschis și birouri pentru reprezentanții Serviciului de Probațiune.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/patru-centre-corectionale-pilot-vor-fi-construite-cu-bani-norvegieni-32537.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/patru-centre-corectionale-pilot-vor-fi-construite-cu-bani-norvegieni-32537-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
loading... ...

Preluat de la romania ntv