Autor:
Matei Năstase
|
sâmbătă, 26 noiembrie 2016 | 4 Comentarii
| 515 Vizualizari

<!–

–>

Este deja cunoscut stilul de viață al fostului dictator al Românei, Nicolae Ceaușescu. De la un cartier întreg, ce îi era dat spre folosință, cu străzi fără gropi și îngrijite zilnic de supuși ai regimului comunist, la cabane la munte ce străluceau de lux, pline de trofeele adunate la vânătorile organizate în cinstea mărețului lider, Ceaușescu mai dispunea de mașini, avioane, elicoptere, nave maritime și fluviale, dar și de un tren cu 14 vagoane care-i satisfăcea toate nevoile și-l făcea să se simtă ca acasă. Despre cel din urmă aflăm mai multe detalii din cartea colonelului în rezervă Adrian Eugen Cristea, ”A fi sau a avea”.

”Nicolae Ceaușescu cere să fie pus în funcțiune un nou tren care să corespundă tuturor exigențelor pentru un transport la nivel prezidențial. Ca urmare, Administrația Căilor Ferate Române, în 1975, pune în exploatare un nou tren special, compus din 14 vagoane, construite la Arad. Noile vagoane dispuneau de aer condiționat, încălzire electrică și prin aburi, de întreaga gamă de transmisiuni, iluminat deosebit, o amortizare a zgomotului care asigura o silețiozitate remarcabilă și cu un sistem de frânare modern”, scrie Adrian Eugen Cristea în cartea sa.

Colonelul în rezervă a remarcat și luxul din trenul prezidențial folosit de Nicolae Ceaușescu pentru deplasările sale.

”Interioarele vagoanelor erau expresia gustului rafinat, îmbinând culori diferite și avânt bine calculate dispunerea luminilor, mobilierului și a telefoanelor. Tot acest aranjament, precum și întreaga creație aparținea personalului uzinei românești de vagoane Arad”, adaugă colonelul în rezervă.

În cartea ”A fi sau a avea”, Adrian Eugen Cristea a subliniat și faptul că mai mulți președinți de stat au fost plimbați cu trenul prezidențial, printre aceștia numărându-se chiar și liderul american Gerald Ford.

”Cu acest tren au fost transportați și președintele SUA Gerald Ford, secretarul de stat al SUA Henry Kissinger, președintele Bulgariei Rodor Jivkov, președintele URSS Leonid Brejnev și președintele Egiptului Mubarak”, mai povestește Adrian Eugen Cristea.

Tag-uri:
nicolae ceausescu, tren, lux, tren prezidential, galerie foto, presedinte american, vagoane, arad, telefon, mobilier, Nicolae Ceaușescu, Administrația Căilor, Ferate Rom, Adrian Eugen, Gerald Ford, Henry Kissinger, Bulgariei Rodor, Leonid Brejnev, Egiptului Mubarak

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului OPULENȚA cu care s-a S-A DAT MARE Nicolae Ceaușescu în fața unui mare președinte american. Ce s-a scris despre trenul prezidențial și LUXUL în care se scălda DICTATORUL | GALERIE FOTO.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/wwww-465x390.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/wwww-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialPanorama
Autor: Matei Năstase | sâmbătă, 26 noiembrie 2016 | 4 Comentarii | 515 Vizualizari <!-- --> Este deja cunoscut stilul de viață al...

Preluat de la EVZ