loading…

Autoritățile turce au reținut o jurnalistă, Hatice Kamer, ce lucrează pentru postul BBC în limba turcă, în timp ce relata un accident minier în sud-estul țării, informează site-ul ziarului The Guardian.

În urma accidentului minier, care a avut loc în regiunea Siirt, zece persoane au murit, potrivit Mediafax.

Hatice Kamer ar fi încercat să contacteze rudele minerilor decedați în accidentul din mină. Există în continuare șase persoane declarate dispărute, în urma prăbușirii din mină.

Autoritățile turce nu au oferit nici o explicație pentru reținerea acesteia.

Conform postului BBC Turcia, Kamer ar fi fost membru al comisiei de administrație al Asociației jurnaliștilor din sud-estul Turciei.

Administrația Recep Tayyip Erdogan a lansat o campanie împotriva susținătorilor adversarului său, clericul musulman Fehtullah Gulen. Președintele turc a fost criticat pentru măsurile dure aplicate împotriva persoanelor acuzate de participare la tentativa de lovitură de stat din data de 15 iulie. La începutul lunii noiembrie autoritățile turce au ordonat plasarea în arest preventiv a unor membri ai conducerii executive și a unor jurnaliști ai publicației de opoziție Cumhuriyet.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/corespondent-al-postului-bbc-retinuta-in-turcia-in-timp-ce-relata-despre-un-accident-minier-32535.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/corespondent-al-postului-bbc-retinuta-in-turcia-in-timp-ce-relata-despre-un-accident-minier-32535-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv