loading…

Site-ul Ministerului Afacerilor Externe al Austriei a fost ținta unui atac cibernetic provenit din Turcia, au declarat ieri surse guvernamentale de la Viena.

Șeful diplomației austriece, Sebastian Kurz, este unul dintre cei mai vocali critici din Uniunea Europeană la adresa guvernului turc, amintește agenția de presă citată. Kurz a salutat rezoluția din această săptămână a Parlamentului European prin care se cerea suspendarea negocierilor de aderare ale Ankarei la UE, potrivit Agerpres.

Nu vom fi intimidați de astfel de atacuri. Austria nu-și va schimba poziția referitoare la Turcia”, a declarat Kurz ieri, citat într-un comunicat de presă.

Atacul informatic s-a produs vineri seara. MAE austriac a întrerupt imediat conectarea la internet al site-ului atunci când a observat că serverul ministerului era invadat de trafic online care, se pare, fusese lansat pentru a provoca blocarea site-ului.

În septembrie, un grup de hackeri din Turcia a revendicat un atac cibernetic asupra serverelor aeroportului din Viena. Ministerul de Interne austriac anchetează și dacă un alt atac similar asupra băncii centrale a Austriei a avut legătură cu hackeri din Turcia.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/austria-tinta-unui-atac-cibernetic-32499.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/austria-tinta-unui-atac-cibernetic-32499-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv