loading…

Un pasager al unuia dintre autobuzele implicate în accidentul de vineri dimineață din Pitești susține că mijlocul de transport a rămas fără frâne, acesta fiind motivul adevărat al producerii impactului soldat cu 26 de răniți, nu faptul că șoferul nu a păstrat distanța corespunzătoare în trafic.

Autobuzul la care se referă muncitorul, implicat în accidentul de vineri din Pitești, în urma căruia 26 de persoane au ajuns la spitale din Argeș, va fi expertizat de anchetatori, notează Mediafax.

Iulian Soare, inginer la Uzina Dacia, se afla pe unul dintre locurile din față în autobuz când și-a dat seama că mașina plină cu muncitori a rămas fără frâne.

VEZI ȘI: Plan roșu de intervenție! 17 răniți, după ce două autobuze cu peste 80 de persoane s-au ciocnit în Pitești – FOTO

“Șoferul a strigat <am rămas fără frâne>. (…) Eu sunt inginer auto. Deci, dacă nici eu nu știu, atunci cine știe?”, a declarat Iulian Soare.

Inginerul auto a afirmat că pasagerii erau îngroziți și au început să țipe când și-au dat seama că autobuzul, care mergea pe o pantă, a luat viteză și impactul va fi iminent. Șoferul avea alternative: fie se lovea de alte mașini, fie de clădiri, fie de autobuzul din față. Potrivit lui Iulian Soare, șoferul a ales varianta de a-și pune viața în pericol și de a-i salva pe călători.

“Autobuzul nu a mers nici mai tare, nici mai încet într-o altă zi. Numai că în zona Jandarmeriei am început să luăm viteză. Șoferul țipa. Eu m-am lăsat puțin în jos și am pus mâinile pe scaunul din față, să atenuez șocul. Lumea a început să țipe. Eram conștienți ce urma. Șoferul a fost un erou. Putea să tragă tare de volan și ne răsturnam. Ar fi fost numai oase rupte și cine știe câți morți, pentru că niciunul nu aveam centura se siguranță. Șoferul a făcut în așa fel încât să nu ne răsturnăm. El și-a riscat viața. Au fost clipe de groază. Am încercat să ajut cât am putut”, a declarat angajatul de la Dacia.

Potrivit acestuia, una din reprezentantele firmei care transportă oamenii la automobile Dacia i-a amenințat, spunându-le că dacă vor vorbi cu presa vor avea de suferit. În acest context sindicatul de la automobile Dacia vrea să organizeze un protest, considerând că mașinile cu care angajații sunt transportați la uzină nu sunt sigure.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/marturia-unui-muncitor-aflat-intr-unul-din-cele-doua-autobuze-care-s-au-ciocnit-violent-autobuzul-a-ramas-fara-frane-32489.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/marturia-unui-muncitor-aflat-intr-unul-din-cele-doua-autobuze-care-s-au-ciocnit-violent-autobuzul-a-ramas-fara-frane-32489-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
loading... ...

Preluat de la romania ntv