Autor:
Roland Cătălin Pena
|
sâmbătă, 26 noiembrie 2016 | 0 Comentarii
| 1077 Vizualizari

<!–

–>

Fidel Castro i-a discriminat pe homosexuali după de l-au ajutat să ajungă la putere

“El Lider Maximo” al Cubei, care a renunţat în 2008 la putere în favoarea fratelui său Raul, Fidel Castro, şi-a recunoscut, în 2010, într-un interviu acordat unui cotidian mexican, responsabilitatea pentru discriminările la care au fost supuşi homosexualii cubanezi în anii \\\\\\\\\\\\\\\’60 şi \\\\\\\\\\\\\\\’70.

“Dacă este cineva responsabil, acela sunt eu (…) Însă este clar că în acea perioadă nu puteam să mă ocup de acest subiect (…) Eram implicat în criza din octombrie 1962, în război, probleme politice”, a răspuns Fidel la o întrebare a cotidianului La Jornada. “A scăpa de CIA, care cumpăra atâția trădători, nu era simplu, dar dacă trebuie să ne asumăm responsabilitatea, eu mi-o asum pe a mea. Nu vreau să o pun pe seama altcuiva”, a explicat el.

Ca şi preoții, considerați “deviați ideologic”, homosexualii au fost trimiși în anii ’60 în tabere de reeducare. În anii ’70 discriminările au continuat în special împotriva artiștilor homosexuali, marginalizați sau, în anumite cazuri, împinși spre exil.

Situația s-a îmbunătățit însă pentru homosexuali, datorită în special nepoatei lui Fidel Castro și fiicei fratelui său Raul, sexologul Mariela Castro care, din fruntea Centrului național de educație sexuală, militează de ani buni pentru drepturile homosexualilor și transsexualilor.

Cercul de homosexuali al lui Fidel Castro

În perioada studenţiei la Catholic University of Havana, Fidel Castro stabilise legături cu un grup de homosexuali, dintre care îşi recrutase cei mai apropiaţi prieteni. Cel mai important dintre ei a fost Alfredo Guevara, care nu avea nici o legatură cu Che Guevara.

Continuarea pe premium.evz.ro

Premium.evz.ro este platforma cu plată a site-ului „Evenimentul zilei”, cuprinzând o selecție exclusivă de materiale de presă de calitate.

Tag-uri:
Fidel Castro, Mariela Castro, Catholic University, Che Guevara, Partidul Comunist, homosexuali, lesbiene, cuba, kgb, cia, nsa, urss, sexolog, transsexuali

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului HOMOSEXUALII care l-au adus la putere pe FIDEL CASTRO în CUBA.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/10_16-465x390.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/10_16-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialEVZ Special
Autor: Roland Cătălin Pena | sâmbătă, 26 noiembrie 2016 | 0 Comentarii | 1077 Vizualizari <!-- --> Fidel Castro i-a discriminat pe homosexuali după...

Preluat de la EVZ