loading…

Administrația cubaneză a anunțat că ceremonia de înmormântare a fostului președinte Fidel Castro va avea loc la cimitirul Sfânta Ifigenia din orașul Santiago, la data de 4 decembrie, la finalul celor nouă zile de doliu național, informează site-ul The Guardian.

Cetățenilor cubanezi li se va oferi ocazia de a-și lua rămas bun de la liderul Fidel Castro, în cadrul unei ceremonii în masă ce va avea loc în Piața Revoluției din capitala Havana, pe data de 29 noiembrie, a anunțat Consiliul de stat din Cuba, potrivit Mediafax.

Trupul lui Fidel Castro va fi incinerat sâmbătă. Pregătirile pentru ceremonia de rămas bun au fost deja inițiate.

Cimitirul Sfânta Ifigenia se află în localitatea Santiago și a fost construit în secolul al XIX-lea în memoria victimelor căzute în timpul Războiului de Independență. Acolo sunt înmormânți numeroși alți lideri ai Cubei, printre care și Jose Marti, eroul independenței cubaneze.

Administrația cubaneză a stabilit instaurarea a nouă zile de doliu național pe întreg teritoriul statului insular. În timpul acestei perioade de doliu vor fi interzise toate activitățile și evenimentele publice. Steagul național va fi arborat în bernă la clădirile publice, edificiile militare, iar televiziunile și radiourile vor transmite programe istorice, patriotice și informative.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/funerariile-lui-fidel-castro-vor-avea-loc-pe-data-de-4-decembrie-32485.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/funerariile-lui-fidel-castro-vor-avea-loc-pe-data-de-4-decembrie-32485-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv