Autor:
Andrei Vişan
|
sâmbătă, 26 noiembrie 2016 | 2 Comentarii
| 261 Vizualizari

<!–

–>

Liviu Dragnea a băgat capul pe ușa cancelarului Austriei

Liviu Dragnea, președintele PSD, a dezvăluit, vineri seara, la un post de televiziune, de ce l-a chemat zilele trecute cancelarul Austriei la el.

“Am plecat joi dimineața, m-am întors ieri noapte. Am primit invitația de la cancelar. Eu am transmis tuturor ambasadelor programul nostru de guvernare și cancelarul a vrut să vorbim despre program, i s-a părut interesant, mai ales că și dumnealui susține dezvoltarea clasei de mijloc, o alocare din bugetele publice mai mare către investiții care să genereze locuri de muncă bine plătite și o creștere economică stabilă, o repartizare echitabilă a creșterii economice, să fie simțită și în buzunarele oamenilor.

I-am propus să ne gândim la doua teme importante: noi vom avea președinția UE în primul semestru din 2019, iar ei în ultimul semestru 2018, se fac niște troici, adica țara care a fost, țara care este și țara care urmează, și putem face o punte în care să lucrăm împreună. E un an pierdut, actualul guvern nu a lucrat la dosarul ăsta. Vrem să promovăm două proiecte la care eu țin foarte mult: strategia europeană a Dunării; eu, în actualele programe europene, cât am fost în Guvern, am introdus sume clare pentru o sumă de proiecte și domenii prioritare către regiunea Dunării din România, de asemenea, l-am rugat să se gândească daca avem interese comune în Balcani. Am discutat despre Schengen și am spus că nu văd de ce se mai amână intrarea în Schengen, dacă de facto asigurăm paza frontierei de est a UE pe o lungime mare și toate obligațiile tehnice sunt realizate de România. Sigur că Austria nu e împotrivă, ba dimpotriva, îl susține.

Am vorbit și despre păduri, despre mediu, foarte calm, nu este o noutate pentru nimeni ca e o discuție despre firma Schweinhofer care lucrează aici și am spus deschis că din punctul nostru de vedere toate firmele străine, inclusiv cele austriece, Austria e pe locul doi ca investiții în România, sunt bine primite, sprijinite, vom avea un program de relaxare fiscală, dar trebuie să îndeplinească doua condiții, să respecte legea românească și să respecte regulile de protecția mediului.

Vom introduce reguli drastice privind tăierile de păduri, având obiectivul major tăieri ilegale de păduri zero, acesta este obiectivul nostru, al meu. Nu e imposibil de realizat, pentru că suntem într-o situație gravă din punct de vedere al mediului, care a produs tăieri de păduri făra noimă și fără respectarea legii, a produs schimbări climatice care ne afectează pe toți.

Avem un program de reîmpădurire mare pentru care am alocat sute de milioane de euro, pe care vrem sa-l întindem pe mai mulți ani, care să depășească și următorul mandat. A fost de acord cu mine. Sunt suspiciuni cu activitatea acestei firme, dar noi, nefiind din Guvern, neavând acces la instituții de control, dacă vom prelua guvernarea, vom lămuri lucrurile și sper că aceste suspiciuni să nu se justifice, iar dacă se justifică, trebuie intrat ân legalitate.

Luni sunt invitat de premierul Suediei la Stockholm, o sa avem o discutie si pe politica europeana, si pe migratie, dar ma interesezaza despre o discutie despre modelul economico-social suedez”,  a spus Liviu Dragnea.

Tag-uri:
dragnea, austria, paduri, taieri, psd, cancelar, Liviu Dragnea, Schweinhofer

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului De ce l-a CHEMAT cancelarul AUSTRIEI pe Liviu DRAGNEA la discuții. Ce au vorbit de TĂIERILE de PĂDURI și firma Schweinhofer.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/08-dragnea-465x390.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/08-dragnea-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialPolitica
Autor: Andrei Vişan | sâmbătă, 26 noiembrie 2016 | 2 Comentarii | 261 Vizualizari <!-- --> Liviu Dragnea a băgat capul pe ușa cancelarului...

Preluat de la EVZ