Inspectorii Curții de Conturi au verificat cum au fost închiriate o parte din vilele deținute de RAAPPS. Echipa de control a analizat, prin sondaj, patru din cele opt contracte de asociere în participațiune încheiate/derulate în perioada 01.01.2012 – 31.05.2016, cu scopul declarat de a valorifica mai bine activele RAAPPS, dar despre care s-a constatat că au favorizat doar societățile aflate în asociere cu RAAPPS, cauzând pagube acesteia din urmă. Echipa de control nu a efectuat analize ale celorlalte contracte de asociere în participațiune, încheiate în același interval și în același cadru.

În legătură cu trei din cele patru contracte analizate au existat/există în curs litigii pe rolul instanțelor de judecată, care au avut/au ca obiect cereri de reziliere a contractelor, evacuarea societăților din imobilele administrate de către RAAPPS și solicitări de pretenții pentru debitele înregistrate de aceste societăți față de RAAPPS.

Toate cele 8 contracte de asociere în participațiune derulate în aceeași perioadă au fost încheiate fără a exista, la nivelul RAAPPS, criterii obiective și transparente privind condițiile pe care trebuie să le îndeplinească partenerul RAAPS din astfel de contracte și fără a fi solicitate garanții că aceștia își vor îndeplini obligațiile asumate.

Au fost constatate probleme la toate cele patru contracte de asociere în participațiune verificate.

Continuarea pe premium.evz.ro

Premium.evz.ro este platforma cu plată a site-ului „Evenimentul zilei”, cuprinzând o selecție exclusivă de materiale de presă de calitate.

Tag-uri:
vile, raapps, prejudiciu, curtea de conturi, firme, contracte, ilegale, patrimoniu, snagov

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cum s-au jucat șefii de la RAAPPS cu vilele de lux. Prejudiciu uriaș.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/button-share-43.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/button-share-43-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialEVZ Special
Inspectorii Curții de Conturi au verificat cum au fost închiriate o parte din vilele deținute de RAAPPS. Echipa de control a analizat, prin sondaj, patru din cele opt contracte de asociere în participațiune încheiate/derulate în perioada 01.01.2012 – 31.05.2016, cu scopul declarat de a valorifica mai bine activele RAAPPS, dar...

Preluat de la EVZ