Autor:
Radu Pădure
|
vineri, 25 noiembrie 2016 | 0 Comentarii
| 66 Vizualizari

<!–

–>

Unul dintre organizatorii revoltei petrecute într-o tabără de refugiaţi din Bulgaria face parte dintr-o „celulă radicală”, a declarat vineri în faţa parlamentului de la Sofia ministrul bulgar de interne, Rumiana Bachvarova, relatează agenţia EFE, preluată de Agerpres.

Bachvarova a precizat că această informaţie a fost obţinută în urma interogatoriilor efectuate de Agenţia de Securitate Naţională (DANS), serviciul bulgar de contraspionaj.

„Până în acest moment agenţii au identificat o persoană membră a unei celule radicale. Interogatoriile continuă (…) şi nu este exclusă posibilitatea să existe şi alte persoane radicalizate”, a declarat Rumiana Bachvarova, fără să precizeze naţionalitatea persoanei suspecte sau dacă aceasta face parte dintr-o grupare jihadistă.

Peste 400 de migranţi au fost arestaţi şi 24 de poliţişti bulgari au fost răniţi în urma revoltei declanşate joi seară de circa 1500-2000 de imigranţi, majoritatea afgani, irakieni şi pakistanezi, în tabăra de refugiaţi de la Harmanli, situată la circa 50 de kilometri de frontiera turcă.

Imigranţii au devenit violenţi după de autorităţile bulgare le-au interzis să părăsească tabăra pentru a limita propagarea unei epidemii de scabie. Ei au incendiat cauciucuri şi au atacat cu pietre şi cu alte obiecte forţele de ordine.

Potrivit agenţiei BTA, premierul Boiko Borisov – care din cauza acestor evenimente şi-a anulat o vizită în Ungaria – a avertizat că astfel de violenţe pot fi urmate de atentate, întrucât grupările teroriste îşi activează celulele formate din indivizi radicalizaţi.

Ministrul Rumiana Bachvarova a menţionat şi faptul că violenţe asemănătoare cu cele din Bulgaria au avut loc în ultimele zile şi în tabere de refugiaţi din Grecia, Italia şi Franţa.

Tag-uri:
bulgaria, imigranti, refugiati, jihadisti, borisov

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un JIHADIST printre instigatorii revoltei din tabăra de refugiați din Bulgaria.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/bulgaria-465x390.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/bulgaria-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Autor: Radu Pădure | vineri, 25 noiembrie 2016 | 0 Comentarii | 66 Vizualizari <!-- --> Unul dintre organizatorii revoltei petrecute într-o tabără...

Preluat de la EVZ