Autor:
Melania Stoica
|
vineri, 25 noiembrie 2016 | 0 Comentarii
| 147 Vizualizari

<!–

–>

John Moore

John Moore, fiul nelegitim al sculptorului român Constantin Brâncuşi, a murit la vârsta de 82 de ani, în data de 11 noiembrie, la Paris.


EXCLUSIV EVZ! În scurt timp, primul interviu acordat de John Constantin Brâncuşi Moore presei din România.


Anunţul a fost făcut, vineri, de deputatul PSD Ionuţ Vulpescu, care a postat pe Facebook un mesaj prin care anunţa decesul fiului lui Brâncuşi. 

Am scris des în ultima vreme despre faptul că toată campania mediatică în jurul ”Cumințeniei Pământului”, felul în care a fost manipulată, iar imaginea lui Brâncuși folosită pentru promovarea unor personaje altminteri ”apolitice” și foarte ”civice”, au făcut un mare rău receptării artistului și relațiilor lui cu spațiul public. Realitatea ne confirmă mai repede decât aș fi vrut: nu cred că sunt mulți români care au aflat că John Constantin Brâncuși Moore, fiul lui Constantin Brâncuși, a decedat pe 11 noiembrie, adică în urmă cu două săptămâni, la vîrsta de 82 de ani, la Paris.

Demagogia Guvernului aflat față în față cu opera lui Constantin Brâncuși “Cumințenia Pământului” a făcut, printre altele, ca nimeni să nu fi fost impresionat de această știre. Nici moștenitorii operei lui, care tocmai se bucurau visând la zerourile de pe cecul ce urma să vină. Nici avocații care i-au reprezentat. Nici criticii de artă. Nici artiștii. Nici măcar revistele de can-can, cu toate că John Constantin Brâncuși Moore a fost un foarte bun fotograf la cabaretul Crazy Horse din Paris.

Unii ar invoca misterul paternității lui John Constantin Brâncuși Moore. Nu este o scuză. Recunoscut sau nu – adică un act administrativ care a lipsit în multe alte cazuri celebre – este fiul lui Constantin Brâncuși, a fost un artist, o legătură cu un trecut tumultuos, plin de semnificații, parte a vieții marelui sculptor. Nu am știut să ni-l apropiem, să-l integrăm în climatul nostru cultural. Cineastul Ionuț Teianu, stabilit la Paris din 1991, a făcut despre John Constantin Brâncuși un documentar emoționant, ”În căutarea tatălui pierdut”, pe care vi-l recomand să-l vedeți.

Dumnezeu să îl ierte!, a scris deputatul pe Facebook

John Moore, fiul nelegitim al lui Brâncuşi, a fost singurul urmaş al marelui sculptor român. Potrivit unui interviu acordat în 2011 ziarului Evenimentul Zilei, cei doi s-ar fi întalnit o singură dată, însă nu şi-au spus nimic. 

“Nu ne-am spus nimic. O dusesem pe mama cu maşina într-o vizită la atelierul lui din Paris – rămăseseră prieteni şi mergea la el destul de des -, şi atunci l-am văzut în uşă”, declara. în 2011, John Moore, la 54 de ani după moartea tatălui său. 

Deşi nu a fost niciodată recunoscut de către Constantin Brâncuşi, acesta i-a purtat numele, iar în cadrul aceluiaşi interviu acesta a precizat că în paşaportul său apare numele John Constantin Brâncuşi Moore. 

Pianista Vera Moore a fost ultima mare iubire a lui Brâncuşi. A cunoscut-o în 1930, la un concert susţinut de Vera la Londra, eveniment la care sculptorul fusese invitat de curatorul şi colecţionarul Jim Ede. Informaţia apare într-un articol publicat în martie 2007, de revista de arte vizuale “Apollo”. Vera i-a dăruit un copil, pe 15 septembrie 1934, când ea avea 38 de ani, iar el împlinise 58. 

John Moore a trăit în Franţa, lângă Paris și a fost fotograf la celebrul cabaret Crazy Horse.


 
“MORIȘCA DE VORBE” KLAUS IOHANNIS S-A POZAT LA “MASA TĂCERII”. Proaspăt intrat în campanie, preşedintele României i-a adus un omagiu lui Brâncuşi l FOTO ÎN ARTICOL


 
Guvernul Cioloș anunţă ” RESTITUIREA sumelor donate” pentru Cumințenia Pământului, deși știe că “NU vor putea fi IDENTIFICAŢI toți donatorii”


Klaus Iohannis a vorbit despre SCANDALUL POZEI DE LA MASA TĂCERII: “Nu am fost AMENDAT şi nici nu S-A PUS PROBLEMA. Dacă Brâncuși nu ar fi vrut să se așeze NIMENI PE ACELE SCAUNE, probabil nu le-ar fi pus într-un parc public”


KLAUS IOHANNIS, SUFOCAT DE IRONII. După ce s-a aşezat la ”Masa Tăcerii”, preşedintele vrea SĂ SE CAȚERE PE ”Coloana Infinitului”. REACŢIILE pe FACEBOOK au devenit virale

Tag-uri:
Constantin Brâncuşi, john moore, vera moore, fiu nelegitim, cumintenia pamantului, deces, paris, Crazy Horse

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ULUITOR. Știrea că UNICUL FIU al lui Constantin Brâncuși A MURIT a ajuns în România după două săptămâni. Marele SCULPTOR a fost “UMILIT” în acest an. Guvernul a RATAT ACHIZIȚIA “Cumințeniei Pământului”. .

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/john-moore-465x390.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/john-moore-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialFapt divers
Autor: Melania Stoica | vineri, 25 noiembrie 2016 | 0 Comentarii | 147 Vizualizari <!-- --> John Moore John Moore, fiul nelegitim al sculptorului...

Preluat de la EVZ