loading…

ANPC a dat amenzi de aproape 900.000 lei pentru deficiențe constatate la mai multe produse lactatate, între care data limită de consum depășită, ambalaje deteriorate sau lipsa elementelor de identificare.

Potrivit unui comunicat transmis, astăzi, de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor a făcut, în perioada 10 – 21 octombrie, un control pentru verificarea modului de respectare a prevederilor legale referitoare la comercializarea, conformitatea, modul de etichetare, prezentarea și publicitate a laptelui de consum, a produselor lactate, laptelui conservat, a laptelui pentru cafea, fiind verificați 861 de operatori economici, potrivit Mediafax.

Din cele peste 100 de tone de lapte de consum și produse lactate controlate, 7,3 tone de produse nu se încadrau în prevederile legale. Abaterile se refereau la neîncadrarea în parametrii fizico-chimici, produse cu data durabilității minimale, ambalaje deteriorate, data limită de consum depășită, lipsa totală sau parțială a elementelor de caracterizare-identificare, elemente de identificare și caracterizare greu lizibile, utilizarea de denumiri eronate, incomplete sau alese astfel încât să inducă în eroare consumatorul asupra naturii reale a produsului, etc.

ANPC a dispus oprirea definitivă și scoaterea din circuitul consumului uman a circa 119 kilograme de produse în valoare de 1.218 lei care erau improprii consumului uman, oprirea temporară de la comercializare a peste patru mii de kilograme de lapte de consum și produse lactate de 55741 mii lei până la remedierea neconformităților.

Valoarea amenzilor contravenționale depășește 870.000 lei.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/produse-lactate-expirate-in-ambalaje-deteriorate-gasite-de-anpc-in-urma-unui-control-32416.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/produse-lactate-expirate-in-ambalaje-deteriorate-gasite-de-anpc-in-urma-unui-control-32416-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv