loading…

Poliția din Israel a arestat 12 persoane despre care se crede că ar avea legătură cu presupusa declanșare a unor incendii de vegetație în mai multe zone ale țării, ce au dus la evacuarea a aproximativ 80.000 de persoane, scrie BBC News online.

Pompierii au anunțat că au reușit să aducă sub control incendiile din orașul Haifa, însă se luptă în continuare cu flăcările în mai diverse locații, potrivit Mediafax.

Potrivit agenției de știri Reuters, în regiunea orașului Haifa au fost închise mai multe drumuri și școli, iar mii de persoane au fost evacuate din unele cartiere. Poliția a anunțat că un incendiu a izbucnit marți dimineața la Neve Shalom, o comunitate în apropiere de Ierusalim, locuită de evrei și arabi. Ulterior, incendii au izbucnit și în zona comunității Zichron Yaakov și în alte locuri din apropierea Ierusalimului.

Sute de locuințe au fost avariate, mii de persoane au fost evacuate, iar zeci de persoane au necesitat îngijiri medicale, în urma intoxicării cu fum.

Mai multe state, inclusiv Cipru, Rusia, Italia, Croația, Grecia și Turcia, oferă asistență autorităților israeliene în operațiunile pentru stingerea incendiilor.

Ieri, premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a catalogat drept “terorism” incendierile intenționate ale vegetației care au condus deja la evacuarea a zeci de mii de persoane în Israel, potrivit site-ului YnetNews.com.

Vreau să fie foarte clar: orice incendiu intenționat, orice instigare la acte de incendiere este terorism. Oricine încearcă să dea foc unor părți ale statului Israel va fi pedepsit“, a declarat Benjamin Netanyahu joi seară.

Mișcarea Fatah, a președintelui Mahmoud Abbas, spune că oficialii israelieni că se folosesc de aceste incendii pentru a acuza palestinienii, relatează BBC News.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/politia-israeliana-a-arestat-12-persoane-suspectate-de-declansarea-intentionata-a-unor-incendii-32437.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/politia-israeliana-a-arestat-12-persoane-suspectate-de-declansarea-intentionata-a-unor-incendii-32437-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
loading... ...

Preluat de la romania ntv