loading…

Milioane de localnici dintr-o regiune autonomă Xianjiang din nord-vestul Chinei au fost obligați să predea pașapoartele Poliției locale, conform site-ului postului CNN.

Ordinul a venit din partea Biroului de Imigrare din regiunea chineză Xianjiang, ca în urma verificării anuale a pașapoartelor acestea să fie confiscate, scrie Mediafax.

Xinjiang, marea regiune din nord-vestul Chinei, este afectată în mod repetat de revolte, uigurii turcofoni reclamând discriminarea în favoarea etniei chineze han care domină economia și instituțiile.

Autoritățile din privincia Xianjiang nu au prezentat nici un motiv pentru aplicarea acestei politici. Conform organizațiilor pentru drepturile omului, această acțiune intenționează restricționarea minărității uigurilor turcofoni.

Deși aceste prevederi vizează totți locuitorii provinciei, autoritățile chineze au adoptat în trecut mișcări pentru a limita mobilitatea comunității uigurilor”, potrivit Congresului Mondial al Uigurilor, o organizație ce luptă pentru drepturile omului și are sediul în Germania.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/pasapoartele-a-milioane-de-cetateni-din-regiunea-chineza-xianjiang-au-fost-confiscate-de-politie-32418.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/pasapoartele-a-milioane-de-cetateni-din-regiunea-chineza-xianjiang-au-fost-confiscate-de-politie-32418-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv