Autor:
Alexandru Toader
|
vineri, 25 noiembrie 2016 | 0 Comentarii
| 26 Vizualizari

<!–

–>

Lucian Bute a scăpat de suspendare

Lucian Bute, fostul campion mondial la categoria supermijlocie, a fost privat de suspendare, iar anul viitor pugilistul român va reveni în ring.

Comisia de box a Districtului Columbia a judecat cazul lui Bute, în ceea ce privește dopajul din timpul meciului disputat cu Badou Jack. Inițial, românul căzuse ambele teste antidoping, dar acum a scăpat de suspendare. Cum? Pugilistul „tricolor” a donat suma de 50.000 de dolari unei organizații care luptă împotriva dopajului, aflată sub patronajul WBO. Lucian acceptase pe lângă acest lucru și o suspedare de sase luni, care a expirat pe data de 6 noiembrie.

Astfel, Bute a scăpat de suspendare după ce Comisia de box a Districtului Columbia a acceptat explicaţiile testului pozitiv din 20 aprilie, iar Bute este liber să boxeze. În cazul în care nu accepta acele explicații, Lucian risca o suspendare de trei ani. Avocaţii lui Bute au demonstrat că substanţa ostarină, găsită în organismul său, este consecinţa unei contaminări a produsului nutriţional prescris de preparatorul fizic Angel Heredia, care în mod curios se ocupa şi de campionul Badou Jack. 

Vestea bună este că Bute îşi va reprimi locul din clasament de după ultima sa luptă, lucru pe care l-a confirmat și Mauricio Sulaiman (președintele WBC), potrivit unui ziar din Montreal.

După ce a fost depistat pozivitv cu ostarină, la finalul meciului disputat cu Badou Jack, pe 20 aprilie, Lucian Bute și-a susținut mereu nevinovăția. Începând cu anul viitor, gălățeanul în vârstă de 36 de ani va urca din nou în ring.

Bute a fost campionul mondial IBF al categoriei din 2007 până în 2012, interval în care şi-a apărat centura de 9 ori. El are în palmares 32 de victorii (25 KO), un meci egal şi 3 înfrângeri la profesionişti.

Tag-uri:
Lucian Bute, box, WBO, WBC, IBF, pugilist, Bute

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului NEWS ALERT. Lucian Bute se va întoarce în ring! Boxerul român a scăpat de suspendare în urma unui ACORD .

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/22bute-465x390.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/22bute-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialAlte sporturi
Autor: Alexandru Toader | vineri, 25 noiembrie 2016 | 0 Comentarii | 26 Vizualizari <!-- --> Lucian Bute a scăpat de suspendare Lucian Bute,...

Preluat de la EVZ