Autor:
Magda Spiridon
|
vineri, 25 noiembrie 2016 | 0 Comentarii
| 102 Vizualizari

<!–

–>

Mihail Vlasov

Înalta Curte de Casație și Justiție l-a condamnat, astăzi, pe Mihail Vlasov, fost președinte al Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR), la doi ani de închisoare cu executare în dosarul privind promovarea în Parlament a unui proiect de lege care se referea la trecerea Registrului Comerţului de la Ministerul Justiţiei la CCIR. Sentința este definitivă.

În luna aprilie a acestui an, magistrații de la Curtea de Apel București l-au achitat pe Mihail Vlasov în acest dosar, însă DNA a făcut apel, iar astăzi, instanța supremă a dat decizia definitive: doi ani de închisoare cu executare. În prezent, Vlasov se află în Penitenciarul de Maximă Siguranță Iași, unde ispășește o pedeapsă de cinci ani de închisoare pentru trafic de influență.

În acest dosar, în care a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare, Vlasov este acuzat că i-a cerut fostului deputat Mircea Grosaru să îi susţină interesele prin promovarea unui proiect de lege care prevedea trecerea Registrului Comerţului de la Ministerul Justiţiei la CCIR. În rechizitoriul procurorilor DNA se arată că el ar fi încercat să influenţeze mai mulţi parlamentari – Florin Iordache, Alina Gorghiu şi Aurel Vainer – în vederea semnării şi susţinerii proiectului de lege.

”În cursul lunii februarie 2013, suspectul Mihail Vlasov, la acea dată președinte al Camerei de Comerț și Industrie a României, i-a solicitat unui membru al Parlamentului României să îi susțină interesele prin promovarea unui proiect de act normativ intitulat „Lege privind registratorii comerciali și activitatea de înregistrare în registrul comerțului”. În schimbul susținerii proiectului de lege, deputatul i-a pretins lui Vlasov Mihail ca, în calitatea sa de președinte al Colegiului de conducere al Camerei Naționale, să îl numească în funcția de arbitru în cadrul Curții de Arbitraj Comercial Internațional de pe lângă Camera de Comerț și Industrie a României, solicitare cu care Mihail Vlasov a fost de acord”, se arată în rechizitoriul procurorilor DNA.

În ședința din data de 06.03.2013, Colegiul de conducere al Camerei de Comerț și Industrie a României, condus de Mihail Vlasov, a admis cererea deputatului respectiv și a dispus numirea acestuia în funcția de arbitru în cadrul Curții de Arbitraj Comercial Internațional de pe lângă Camera de Comerț și Industrie a României

”Numirea în funcția de arbitru, de către Colegiul de Conducere al Camerei Naționale, condus de Mihail Vlasov, la propunerea președintelui Camerei Naționale, Mihail Vlasov, a avut loc în legătură cu atribuțiile de serviciu ale acestuia care îndeplinea, la data faptelor, atât funcția de președinte al Colegiului de conducere al Camerei Naționale, cât și președinte al Camerei Naționale.
Pe parcursul urmăririi penale, a intervenit decesul persoanei care a dobândit calitatea de arbitru în cadrul Curții de Arbitraj Comercial Internațional, astfel încât față de acesta există o cauză de împiedicare a punerii în mișcare a acțiunii penale”, mai susțin procurorii. .

Trimis în judecată alături de fiică și de ginere

Ieri, procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Mihail Vlasov în dosarul ”Romexpo”, în care este acuzat de trafic de influență, delapidare și fals în scrisuri sub semnătură privată. Prejudiciul în acest dosar este de peste 60 de milioane de euro.

În același dosar au mai fost trimiși în judecată, pentru fapte similare, Ingrid Vlasov, soţul acesteia – Marian Nedelcu, la data faptelor administrator al unei societăţi, Rodica Luiza Grigorescu, la data faptelor secretar general CCIR, Mariana Rodica Suciu, la data faptelor director general la SC Romexpo SA, şi Nicolai Zdrobici. Cornelia Liliana Ştefănescu, şefă a Cancelariei CCIR, inculpată în acest dosar, a încheiat cu procurorii anticorupţie un acord de recunoaştere a vinovăţiei.

Tag-uri:
Vlasov, Inalta Curte de Casatie si justitie, Mihail Vlasov, Parlament, Curtea de Apel

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mihail Vlasov, condamnat la doi ani de închisoare cu executare într-un dosar în care Curtea de Apel îl achitase.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/02vlasov-4_1-465x390.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/02vlasov-4_1-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialDosare
Autor: Magda Spiridon | vineri, 25 noiembrie 2016 | 0 Comentarii | 102 Vizualizari <!-- --> Mihail Vlasov Înalta Curte de Casație și Justiție...

Preluat de la EVZ