loading…

Mai mulți bani pentru tratamentul bolnavilor cu hepatită cronică. CNAS va cheltui suplimentar 2,2 miliarde de lei.

La începutul săptămânii viitoare va avea loc prima rundă de negocieri pentru tratamentul fără interferon a 2.000 de pacienți cu fibroză hepatică, în stadiul patru. În plus, se va lua în discuție și extinderea tratamentului la alți pacienți.

Suplimentarea bugetului pentru Casa Națională de Sănătate a fost luată la rectificarea bugetului stat pe anul 2016, și va permite debutul negocierilor pentru medicamente de ultimă generație. Noutatea este că vor fi negocieri și pentru extinderea tratamentului la pacienții în stadiile II și III de fibroză hepatică, nu doar pentru cei în stadiul IV, potrivit digi24.ro

Contractul anterior a vizat 5.860 de pacienți aflați în stadiile III și IV. Rezultatele arată că în cazul celor 3900 care au terminat tratamentul, aproape 99% dintre ei au scăpat de virusul hepatic C.

Autoritățile nu au dat publicității costurile exacte ale contractului negociat pentru tratament, dar pe piața farma se estimează o medie de 40.000 de euro de pacient. Atenție, se decontează doar cazurile rezolvate cu bine.

Peste 5000 de dosare au ajuns la CNAS în anul care a trecut de la debutul programului interferon free, dar o mie au fost respinse. Bugetul alocat a fost de 100 de milioane de euro, și a fost cheltuit integral.

Oficialii CNAS sperau ca în această toamnă să poată generaliza tratamentul și la gradele F1, F2, deci în stadiile de fibroză incipientă.

România este pe locul 1 în Europa cu peste 530 de mii de pacienți cu hepatita C, cu 8.000 de noi cazuri diagnosticate în fiecare an.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/mai-multi-bani-pentru-pacientii-cu-hepatita-cronica-32407.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/mai-multi-bani-pentru-pacientii-cu-hepatita-cronica-32407-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv