Autor:
Ana Petrescu
| vineri, 25 noiembrie 2016 | 2 Comentarii
| 548 Vizualizari

<!–

–>

Dacian Cioloș, premierul României

Din dispoziția premierului Dacian Cioloș, o echipă coordonată de Corpul de Control al primului-ministruva efectua o acțiune de control la Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNSAS) pentru a verifica modul de funcționare a sistemului informatic al cardului național de sănătate, informează Executivul într-un comunicat de presă.

“Controlul va fi efectuat de o echipă mixtă, formată din reprezentanți ai Corpului de control al primului-ministru și reprezentanți ai Corpului de control al ministrului sănătății. Perioada supusă verificărilor este 1 ianuarie 2016 până în prezent. Controlul a fost dispus având în vedere disfuncționalitățile înregistrate privind modul de funcționare a sistemului informatic al cardului național de sănătate”, se arată în comunicatul instituției.

La începutul acestei luni, pe 1 și 2 noiembrie cardul de sănătate nu a funcționat.

Luna trecută, Evenimentul zilei a relatat că, în perioada 10 și 13 octombrie, sistemul a înregistrat o defecțiune majoră, pentru care IT-iști de la CNAS au muncit zi și noapte ca să-i dea de cap. După ce o perioadă sistemul a fost funcțional, între 1 și 2 noiembrie, cardul iar nu a mai mers. 

Firma care a câștigat în iulie licitația pentru mentenanța acestui sistem informatic, de care depinde decontarea și acordarea tuturor serviciilor medicale din România, nu a putut să-l repare, din simplul fapt că, deși contestațiile au fost soluționate, Teamnet nu a semnat nici acum contractul cu Casa Națională de Asigurări de Sănătate. Și chiar dacă l-ar semna, tot n-ar fi putut remedia defecțiunea, pentru că specialiștii ei ar avea nevoie de timp ca să preia în administrare sistemul.

Pe 4 noiembrie, președintele CNSAS, Radu Țibichi, anunța că Sistemul Informatic Unic Integrat (SIUI) era operaţional, doar în proporţie de 40%, fiind blocate reţetele electronice şi raportarea.

Citește și: La ce e bun cardul de sănătate, dacă tot pică

Iarăși probleme cu cardul de sănătate! SIUI funcționează doar în proporție de 40%

Ce a spus ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, despre defectarea sistemului informatic al cardului de sănătate

Tag-uri:
ciolos, dacian ciolos, corp de control, premier, guvern, cnsas, casa de asigurari de sanatate, Casa Națională, Evenimentul Ztre, Evenimentul Zitre, După Ulterior, Sistemul Informatic, Unic Integrat, Casei Na, Pe Sistemul, Informatic Unic, Radu Sistemul

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cioloș a trimis Corpul de Control la CNSAS, pentru a verifica problemele legate de cardul de sănătate.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/ciolos_1-465x390-7.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/ciolos_1-465x390-7-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialGuvern
Autor: Ana Petrescu | vineri, 25 noiembrie 2016 | 2 Comentarii | 548 Vizualizari <!-- --> Dacian Cioloș, premierul României Din dispoziția premierului Dacian...

Preluat de la EVZ