Autor:
Daniel Teodoreanu
|
vineri, 25 noiembrie 2016 | 0 Comentarii
| 5 Vizualizari

<!–

–>

Atac informatic la Comisia Europeana

Atac informatic la Comisia Europeană, chiar în ziua summitului UE-Ucraina.

Reprezentanţii Comisiei Europene au anunţat că joi au fost nevoiţi să respingă un atac cibernetic “la scară largă”, conform publika.md. “Atacul a fost oprit cu succes, fără să fie întrerupt accesul la Internet, însă viteza a scăzut considerabil o perioadă îndelungată. Nu au fost furate informații”, a precizat purtătorul de cuvânt Margaritis Schinas.

Într-un e-mail trimis personalului Comisiei Europene de către serviciul IT, s-a arătat că acest atac de negare a serviciului distribuit (DDOS) a “condus la saturarea conexiunii noastre la Internet”, astfel că reţeaua a căzut “de două ori, timp de mai multe ore”.

Specialiştii în politică internaţională consideră că atacul nu a fost întâmplător, mai ales că a fost declanşat chiar în ziua în care preşedintele ucrainean Petro Poroşenko s-a întâlnit cu lideri europeni la Bruxelles în cadrul summitului UE-Ucraina.

Conform ultimelor informaţii, sursa atacului informatic este neclară până la această oră.

Tag-uri:
atac informatic, atac cibernetic, comisia europeana, summitul ucraina ue, Petro Poroşenko

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ATAC INFORMATIC la Comisia Europeană, chiar în ziua summitului UE-Ucraina. PRIMELE REACŢII despre sursa atacului.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/atac-informatic-la-comisia-europeana-465x390.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/atac-informatic-la-comisia-europeana-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialFapt divers
Autor: Daniel Teodoreanu | vineri, 25 noiembrie 2016 | 0 Comentarii | 5 Vizualizari <!-- --> Atac informatic la Comisia Europeana Atac informatic...

Preluat de la EVZ