Autor:
Ana Petrescu
| vineri, 25 noiembrie 2016 | 1 Comentarii
| 267 Vizualizari

<!–

–>

Antal Arpad, primarul orașului Sfântu Gheorghe

Antal Arpad (UDMR), primarul orașului Sfântu Gheorghe a anunțat că liderii comunităţii maghiare vor participa în 2017 la manifestările oficiale dedicate Zilei Naţionale a României şi își vor exprima punctul de vedere cu privire la semnificaţia evenimentului de la 1 Decembrie 1918 pentru membrii acesteia, informează Agerpres.

”Eu cred că ne apropiem de momentul în care trebuie să participăm la aceste evenimente şi să ne spunem foarte clar punctul de vedere despre semnificaţia zilei de 1 Decembrie pentru comunitatea maghiară din Transilvania. Având în vedere faptul că suntem în campanie electorală, nu cred că anul acesta este momentul potrivit să schimbăm această abordare, dar cred că putem spune de pe acum că anul viitor, pe 1 Decembrie, vom fi acolo şi, evident dacă ni se va da cuvântul, să ne spunem părerea despre ce credem noi despre Alba Iulia şi despre declaraţia de la 1 Decembrie 1918, ce înseamnă pentru comunitatea maghiară şi cum ar trebui să ajungem acolo încât această zi să fie o sărbătoare şi pentru maghiari, nu numai pentru români”, a afirmat Arpad. 

El a menţionat că, aşa cum a mai spus şi cu alte ocazii, pe 1 Decembrie 1918 au fost făcute ”anumite promisiuni” comunităţii maghiare şi celorlalte comunităţi etnice din Transilvania, care nu au fost respectate. 

”În fiecare an, pe 1 Decembrie noi calculăm, anul acesta ajungem la 98 de ani de promisiuni neîndeplinite pentru maghiarii din Transilvania. Ar trebui să ajungem la o maturitate în această ţară, încât să respectăm actul fondator al României moderne, pentru că, până la urmă, România de azi are la bază actul de la 1 Decembrie 1918 şi dacă nu respectăm ce s-a scris în acel act, înseamnă o lipsă de maturitate a societăţii româneşti şi a clasei politice din România”, a adăugat primarul din Sfântu Gheorghe. 

În ultimii ani, nici primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, şi nici alţi lideri ai comunităţii maghiare din judeţul Covasna nu au luat parte la manifestările organizate în cinstea Zilei Naţionale a României.

Ieri, liderii UDMR şi ai Partidului Civic Maghiar (PCM) Covasna, Tamas Sandor și Kulcsar Terza Jozsef, au refuzat public invitaţia de a participa la manifestările organizate cu prilejul Zilei Naţionale a României, pe care au primit-o miercuri de la reprezentanţii comunităţii româneşti.

Pe aceeași temă: Liderii UDMR și PCM refuză să partice la manifestațiile de Ziua Națională organizate în Covasna

Tag-uri:
udmr, antal arpad, ziua nationala a romaniei, partidul civic maghiar, pcm, tamas sandor, kulcsar terza jozsef, Alba Iulia, Antal Arpad, Zilei Na, Partidului Civic, Tamas Sandor, Kulcsar Terza, Ziua Națională

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Antal Arpad (UDMR): Liderii comunității maghiare vor participa anul viitor la Ziua Națională a României.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/antal-arpad-465x390.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/antal-arpad-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialPolitica
Autor: Ana Petrescu | vineri, 25 noiembrie 2016 | 1 Comentarii | 267 Vizualizari <!-- --> Antal Arpad, primarul orașului Sfântu Gheorghe Antal Arpad...

Preluat de la EVZ