loading…

Agenția Spațială Italiană (ASI) susține că românul este responsabil de prăbușirea, pe 19 octombrie, a unei sonde pe planeta Marte, din cauza unei erori de funcționare a sistemelor pe care Arca trebuia să le testeze.

Potrivit informațiilor transmise de Agenția spațială italiană (ASI) și publicate de La Repubblica, Arca Space Corporation ar fi de vină pentru prăbușirea pe planeta Marte, pe 19 octombrie 2016, a modulului Schiaparelli, după ce Agenția Spațiala Europeană (ESA) a încredințat companiei fondate de Dumitru Popescu misiunea realizării unor teste importante legate de intrarea în atmosferă a modulului, scrie antena3.ro

Reprezentanții Agenției Spațiale mai spun că Arca a primit contractul privind testarea sistemelor de control a reintrarii în atmosferă a sondei spațiale, deși nu avea suficientă experiență în domeniu, lipsindu-i „competențe specifice suficiente“.

Pentru efectuarea testului cerut de ESA, compania lui Popescu a primit 1,1 milioane de euro, dar testul nu a mai avut loc pentru că regiunea unde urma să fie efectuat, deasupra Mării Negre, era în apropiere de Crimeea, iar Rusia tocmai invadase peninsula.

Dumitru Popescu a absolvit Teologia și și-a întrerupt studiile de inginerie spațială în cadrul Univesității Politehnica din București. După 3 ani ani, în 1999, a inființat Asociația Română pentru Cosmonautică și Aeronautică (Arca), sub forma unei organizații non-guvernamentale, care a intrat în atenția publicului odată cu participarea la concursul Google Lunar X Prize în 2011.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/un-roman-este-acuzat-de-agentia-spatiala-italiana-pentru-prabusirea-sondei-schiaparelli-pe-marte-32374.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/un-roman-este-acuzat-de-agentia-spatiala-italiana-pentru-prabusirea-sondei-schiaparelli-pe-marte-32374-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv