loading…

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție anunță trimiterea în judecată a Domnicăi Anca Grigorescu, fost medic specialist în cadrul Serviciului de Expertiză Medicală al Casei Județene de Pensii Bihor.

Domnica Anca Grigorescu este considerată personajul principal al dosarului în care peste 100 de persoane au dat șpăgi pentru a obține pensii de invaliditate. De altfel, procurorii DNA susțin că medicul din Bihor a încasat 158 de șpăgi în valoare totală de peste 27.000 de lei.

Banii respectivi au fost primiți de inculpată în legătură cu îndeplinirea unor acte care intrau în atribuțiile sale de serviciu respectiv în legătură cu: emiterea deciziilor medicale asupra capacității de muncă a persoanelor care au solicitat încadrarea într-un grad de invaliditate; efectuarea revizuirii medicale a pensionarilor de invaliditate aflați în evidență; prelungirea concediului medical peste 90 de zile“, se arată în comunicatul dat publicității de DNA.

Alături de Domnica Anca Grigorescu a fost trimis în judecată, tot în stare de libertate, și Ladislaus Johannes Pelle, fost asistent medical în cadrul Serviciului de Expertiză Medicală al Casei Județene de Pensii Bihor, scrie romaniatv.net

Pelle este acuzat de luare de mită în formă continuată (10 acte materiale), complicitate la luare de mită în formă continuată (24 acte materiale) și dare de mită în formă continuată (3 acte materiale).

Procurorii DNA propun următorul scenariu: “Inculpatul Pelle Johannes Ladislaus a primit de la inculpata Grigorescu Anca Domnica mai multe sume de bani obținute de aceasta din urmă în modalitatea amintită, aspect cunoscut de asistentul medical. Totodată, inculpatul Pelle Johannes Ladislaus a preluat de la pacienți acte medicale și sume de bani, pe care ulterior le-a remis inculpatei Grigorescu Anca Domnica.

În același context, inculpatul Pelle Johannes Ladislaus a primit în mod repetat, de la o parte din persoanele care s-au prezentat la cabinetul medical Grigorescu Anca Domnica, în scopul menționat mai sus, sume de bani din a căror valoare s-a putut stabili în mod cert doar suma totală de 1.122 lei. Acești bani au fost primiți de inculpat în legătură cu îndeplinirea atribuțiilor sale de asistent medical privind asigurarea activității de secretariat la cabinetul medical, la completarea deciziilor medicale în conformitate cu criteriile de diagnostic clinic și funcțional, la întocmirea și evidența dosarelor existente etc.

În datele de 12 mai 2015, 03 și 11 iunie 2015, inculpatul Pelle Johannes Ladisalus i-a remis unui alt medic, în cabinetul acestuia, mai multe sume de bani care nu i se cuveneau, în legătură cu îndeplinirea unor acte care priveau aceleași aspecte, menționate mai sus”.

Dosarul va fi judecat de magistrații de la Tribunalul Bihor.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/un-medic-a-fost-trimis-in-judecata-dupa-ce-a-luat-spaga-de-peste-150-de-ori-32348.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/un-medic-a-fost-trimis-in-judecata-dupa-ce-a-luat-spaga-de-peste-150-de-ori-32348-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
loading... ...

Preluat de la romania ntv