loading…

Jumătate dintre programatorii din România sunt în București, în timp ce aproape 40% sunt răspândiți în Cluj, Timiș, Brașov, Iași, Ilfov, Sibiu și Dolj, ceea ce înseamnă că doar 10% acoperă cele 33 de județe rămase, a spus, joi, Mihai Cioc, membru al Patronatului Investitorilor Autohtoni (PIAROM).

„Ne punem problema – în condițiile în care sectorul IT este prioritar în strategia de competitivitate – care este participarea fiecărei regiuni și a fiecărui județ la această strategie de competitivitate? Pe urmă, ne mai punem o problemă, a distribuției resurselor”, a adăugat Mihai Cioc, la conferința de prezentare a studiului privind analiza forței de muncă la nivelul regiunilor de dezvoltare a României, aferent anului 2015, notează Mediafax.

Brandul de țară axat pe industria IT ridică și câteva semne de întrebare. „Ne-am stabilit IT-ul ca brand de țară, dar câți oameni lucrează în IT? Este IT-ul potrivit ca brand de țară acum?” se întreabă Anca Vlad, fondatoare a grupului Fildas-Catena.

Analiza PIAROM cuprinde forța de muncă principală în sectorul IT, adică programatori și asimilați, fără cei care lucrează în call center-uri.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/studiu-jumatate-dintre-programatorii-din-romania-lucreaza-in-bucuresti-32387.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/studiu-jumatate-dintre-programatorii-din-romania-lucreaza-in-bucuresti-32387-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv