loading…

În această dimineață au avut loc percheziții la sediul Vitalaire din Iași și au fost ridicate documentele contabile ale firmei.

În același timp s-au derulat percheziții și la Tecuci, de unde este originar omul de afaceri Lucian Bențu, reprezentantul Vitalaire în România.

Descinderile au avut loc în urma investigațiilor publicate pe site-ul tolo.ro potrivit cărora Vitalaire România și-ar fi dat în judecată peste 3.000 de clienți, fiind suspectă de evaziune fiscală, scrie romaniatv.net

Doar pe rolul Judecătoriei Iași, respectiva companie, Air Liquide Vitalaire, figurează în nici mai mult, nici mai puțin de 1.300 de dosare. De remarcat că sumele sunt, de regulă mici: sub 1.000 de lei pentru fiecare pacient dat în judecată. Sunt și exemple în care cei dați în judecată plătesc peste această sumă și, cumulat, penalitățile și cheltuielile de judecată sunt aproa­pe cât costul efectiv plătit pentru produsele închiriate.

Un exemplu, în 2012, Nicolae Ciulifică era dat în judecată de Vitalaire. Instanța a decis ca bolnavul să plătească 1.625 de lei chirie restantă, 391 de lei penalități de întârziere și 919 lei cheltuieli de judecată.

O altă escrocherie, prezentată de sursa citată, ar fi faptul că facturile încheiate în ur­ma contractelor semnate de bolnavi sunt înregistrate în contabilitatea firmei cu sume infime. Alte facturi, având aceleași numere și serii, ne­înregistrate, ar fi folosite în instanță în dosarele în care bolnavii sunt executați silit.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/perchezitii-la-o-firma-care-executa-silit-pacientii-muribunzi-32353.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/perchezitii-la-o-firma-care-executa-silit-pacientii-muribunzi-32353-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv