loading…

O operație de refacere a unei mâini a fost efectuată în premieră la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Vaslui de către doi dintre cei mai buni medici ortopezi din Europa, prof. dr. Wilhelm Friedl și dr. Paul Sârbu.

Potrivit specialiștilor, pacientul, care este medic stomatolog, suferea de fractura cunoscută sub denumirea de Goynard-Smith.

A fost o operație standard, care a durat aproximativ 25 de minute. O fractură de extremitate distală radius, cunoscută ca și fractură Goynard-Smith. Pacientului i-a fost pusă o placă din titan blocată poliaxial, de o calitate foarte bună. Am înțeles că pacientul este de profesie medic stomatolog, este foarte important să-și poată folosi mâinile cât mai repede. Din punctul meu de vedere, în două zile poate să înceapă din nou munca”, a declarat medicul Wilhelm Friedl.

Intervenția chirurgicală a fost efectuată de prof. dr. Wilhelm Friedl, șeful Clinicii de Ortopedie, Traumatologie și Chirurgia Mâinii din cadrul Spitalului din Aschaffenburg din Germania și dr. Paul Sârbu, medic primar Ortopedie-Traumatologie la Spitalul “Sfântul Spiridon” din Iași, potrivit Mediafax.

Aceștia au fost ajutați de medicul specialist Tudor Răzvan, care, din ianuarie, va lucra în cadrul Spitalului Județean de Urgență Vaslui.

Prof. Wilhelm Friedl și-a început studiile de medicină la Timișoara, dar în anii ‘70 a fugit în Germania de Vest. Acum este șeful Clinicii de Ortopedie, Traumatologie și Chirurgia Mâinii din cadrul Spitalului din Aschaffenburg. După revoluție a revenit în țară, mai întâi cu ajutoare pentru familiile nevoiașe, iar din anul 2000 vizitează regulat spitalele românești pentru a împărtăși din experiența sa colegilor români.

Deși am plecat în 1972 din România, am ținut legătura cu cei de aici. Sunt de origine germană, dar n-am uitat de unde am plecat. Nu am avut niciodată nimic cu românii, doar cu Ceaușescu. Dacă aș fi rămas în România sistemul m-ar fi distrus, de aceea am preferat să plec într-o țară liberă. Mi-a plăcut la Vaslui și cu siguranță voi mai reveni”, a mai spus medicul.

Conducerea Spitalului Județean de Urgență Vaslui a anunțat că pregătește și alte parteneriate cu specialiști de renume în domeniu, astfel încât și pacienții din județul Vaslui să beneficieze de servicii medicale performante.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/operatie-de-refacere-a-unei-maini-in-premiera-la-spitalul-judetean-vaslui-32342.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/operatie-de-refacere-a-unei-maini-in-premiera-la-spitalul-judetean-vaslui-32342-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialUncategorised
loading... ...

Preluat de la romania ntv