loading…

Magistrații Judecătoriei Sectorului 4 au respins, ieri, cererea de eliberare condiționată depusă de omul de afaceri Dan Adamescu astfel că acesta rămâne în închisoare cel puțin până pe 19 februarie 2017, când poate depune o nouă solicitare de eliberare condiționată, a stabilit instanța.

Respinge cererea de liberare condiționată formulată de petentul condamnat Adamescu Grigore Dan, în prezent deținut în Penitenciarul București Jilava, ca neîntemeiată. În temeiul art. 587 alin. 2 C.pr.pen., fixează termen de reînterare a cererii la data de 19.02.2017. În temeiul 275 alin. 2 C.pr.pen., obligă petentul-condamnat la plata sumei de 100 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat“, se arată în decizia magistraților Judecătoriei Sectorului 4, care poate fi contestată în termen de 3 zile de la comunicare, scrie Mediafax.

Omul de afaceri Dan Adamescu a depus, la finele lunii octombrie 2016, o cerere de eliberare condiționată la Judecătoria Sectorului 4, solicitarea venind la aproape șase luni de când a fost condamnat la patru ani și patru luni de închisoare pentru că a intervenit la judecători în dosare de insolvență. Dan Adamescu ia invocat atunci că are dreptul la o reducere de două treimi din pedeapsă.

Dan Adamescu a depus prin avocații săi la Judecătoria Sector 4 cerere de eliberare condiționată din executarea pedepsei, dat fiind că în baza art.72 C.pen. a fost dedusă perioada cuprinsă între 05 iunie 2014 și 22 iunie 2015, perioadă corespunzătoare măsurilor preventive privative de libertate. Până la data formulării prezentei cereri, Dan Adamescu a executat facția de 1/3 din totalul pedepsei cu închisoarea, executând deja 534 de zile închisoare (măsuri preventive+ executare pedeapsă) dintr-un total de 1.467 zile (4 ani și 4 luni), fiind astfel îndeplinită condiția prevăzută de art.100 alin. (1) lit. a) C.pen“, anunța atunci PR-ul familiei, Mihaela Petrovan, într-un comunicat.

Potrivit sursei citate, Dan Adamescu are 68 de ani și dorește să beneficieze de “reducere de 2/3 din sentință”. Reprezentanții familiei susțineau la acea vreme că omul de afaceri suferă de 15 boli, ce s-ar fi agravat în închisoare.

În momentul de față Dan Adamescu este într-o stare de sănătate extrem de precară, fapt care a dus în luna septembrie la internarea lui în spitalul Floreasca, unde medicii îi supraveghează atent cele peste 15 afecțiuni grave, care au escaladat și mai mult în perioada detenției“, se mai arăta în comunicat.

Omul de afaceri Dan Adamescu a fost condamnat definitiv, în luna mai, la patru ani și patru luni de închisoare în dosarul în care era acuzat că a intervenit la judecători în dosare de insolvență, alături de el fiind condamnați și patru magistrați la pedepse cuprinse între 3,4 ani și 12 ani și două luni.

Dan Adamescu a fost găsit vinovat că le-a dat mită 20.000 de euro judecătorilor Ion Stanciu și Elena Rovența, pentru ca aceștia să dispună soluții favorabile în două dosare de insolvență.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/magistratii-au-respins-cererea-de-eliberare-conditionata-a-omului-de-afaceri-dan-adamescu-32347.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/magistratii-au-respins-cererea-de-eliberare-conditionata-a-omului-de-afaceri-dan-adamescu-32347-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
loading... ...

Preluat de la romania ntv