Autor:
Radu PădureDodo Romniceanu | joi, 24 noiembrie 2016 | 8 Comentarii
| 4140 Vizualizari

<!–

–>

Incendiile care au izbucnit în Israel începând de marți au ajuns la apogeu: au apărut noi focare. Serviciul secret israelian a început o anchetă proprie. Cel puțin 100 de persoane au fost rănite. Grecia, Turcia, Italia, Cipru, Croația, Turcia și Rusia au trimis avioane de intervenție care susțin echipajele locale în lupta cu flăcările.

UPDATE ora 19.00. Cea mai gravă situație se înregistrează în nordul orașului Haifa, de unde au fost evacuate peste 60.000 de persoane din 12 cartiere și unde aproximativ 100 de oameni au suferit răni ușoare. Cel puțin șase țări, printre care Rusia și Turcia, au trimis avioane de intervenție pentru stingerea incendiilor care par de nestăvilit în zona nordică a orașului Haifa. Serviciile secrete israeliene au demarat ample investigații pentru a stabili circumstanțele în care în mai multe incendii au izbucnit, începând de luni, pe teritoriul Israelului.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a vizitat Haifa, în cursul serii de joi, și a avertizat că vinovații ”vor fi aspru pedepsiți”, scrie washingtonpost.com


Shin Bet (serviciul de informații interne) a anunțat că s-a alăturat Poliției, deschizând o anchetă paralelă pentru a investiga cauzele incendiilor.

Canalul 2, citat de Jerusalem Post, a informat că 60.000 de locuitori au fost evacuați din Haifa, al treilea oraș ca mărime din Israel, cel puțin 56 de persoane fiind raportate ca rănite.

Și Universitatea din Haifa și Technion (Universitatea Tehnică) au fost evacuatu, ca măsură de prevedere, precum și închisorile din Damon și Carmel. Se fac eforturi pentru securizarea spitalelor.

Avioane-pompier trimise în ajutor de Grecia și Turcia aruncă substanțe ignifuge peste incendii.

Miercuri, guvernul israelian a convocat o ședință de urgență, în vreme ce multe incendii continuă să facă ravagii fără a putea fi controlate, ațâțate de vânturile uscate. Institutul meteo a anunțat că acestea vor continua să bată încă șase zile de acum încolo.

Cinci palestinieni au fost reținuți, fiind suspectați că ar fi pus foc. O instalație de aprindere a fost descoperită de la locul unuia dintre incendii.

Șeful Poliției, Roni Alsheich, a declarat joi că doar cei din vecinătățile incendiilor trebuie să evacueze locuințele, pentru a lăsa libere arterele de circulație libere pentru cei care se refugiază din fața focurilor și pentru mașinile de intervenție.

Alsheich a mai spus că locuitorii din zonele periculoase, care trebuie să evacueze locuința, vor primi un SMS de atenționare.

În plus, trenurile care circulă în nord, între orașele Binyamina și Hadera au fost oprite la solicitarea serviciilor de pompieri și de salvare, deoarece focurile se apropiau de calea ferată în regiunea Cezareea.

Joi dimineața, ministrul Securității Publice, Gilad Erdan, a declarat la Radioul Armatei că 50% dintre focuri au fost puse de mâini criminale.

La același post de radio, Shimon Ben Ner, unul dintre șefii echipelor de pompieri din Haifa a afirmat:

„Știu cu certitudine că au încercat să dea foc și departamentului de pompieri din Haifa.”

Focul a cuprins în câmp deschid din jurul stației de pompieri din Haufa, flăcările răspândindu-se la mașinile parcate și la antrepozite.

Tot joi dimineașa, au fost evacuate mai multe străzi din Romema, oraș aflat la poalele Muntelui Carmel. Alte focuri au izbucnit în Ramot Sappir, o periferie a Haifei, fiind necesară evacuarea unei grădinițe/

Autostrada 22 și podul Paz au fost închise traficului, iar poliția a raportat doi răniți în zonă.

Compania de Electricitate israeliană a declarat stare de alertă. Mai multe linii de înaltă tensiune și stații de electricitate au fost avariate de flăcări, fapt ce a dus la întreruperi ale curentului.

Răspunzând cererilor de ajutor ale Israelului, Rusia, Croația, Italia, Grecia și Cipru vor trimite și ele avioane-pompier pentru a ajuta la lupta împotriva incendiilor.

Tag-uri:
israel, Shin Bet, Jerusalem Post, Universitatea Tehnică, Roni Alsheich, Securității Publice, Gilad Erdan, Radioul Armatei, Shimon Ben, Muntelui Carmel, Ramot Sappir

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Israelul în FLĂCĂRI. Palestinienii au pornit INTIFADA. 60.000 de oameni, evacuați. Guvernul de la IERUSALIM a cerut AJUTOR internațional. GALERIE FOTO și VIDEO.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/4_24-465x390.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/4_24-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Autor: Radu Pădure,  Dodo Romniceanu | joi, 24 noiembrie 2016 | 8 Comentarii | 4140 Vizualizari <!-- --> Incendiile care au izbucnit în Israel...

Preluat de la EVZ