Autor:
Dodo Romniceanu
| joi, 24 noiembrie 2016 | 11 Comentarii
| 4743 Vizualizari

<!–

–>

Tomasz Maciejczuk (centru)

Jurnalistul polonez Tomasz Maciejczuk a fost lovit în faţă în timpul emisiunii „Votul corect” difuzată de postul de televiziune proPutin TVC (ТВ Центр). Incidentul s-a petrecut pe 22 noiembrie când dezbaterea s-a încins iar schimbul dur de replici între jurnalistul polonez şi fostul parlamentar ucrainean prorus Ihor Markov s-a transformat într-un schimb de pumni. Ostilităţile împotriva lui Maciejczuk au fost declanşate chiar de moderatorul emisiunii, Roman Babaian, care şi-a lovit invitatul cu un teanc de hârtii peste ochi (minutul 24.37 din înregistrarea video de mai jos).

Potrivit  stirileprotv.ro şi themoscowtimes.com, în momentul izbucnirii luptei, în emisiune se vorbea despre salariile mici din Rusia iar Maciejczuk a precizat că, din acest punct de vedere, ţările est-europene stau mult mai bine decât imperiul lui Vladimir Puţin, dând chiar exemplul României.

„Dacă vorbim despre bani, aş vrea să felicit România pentru victoria sa. Şi ştiţi de ce? Pentru că la ora actuală, salariul mediu în România e mai mare decât în Rusia. Şi e mai mare şi în Letonia”, a afirmat jurnalistul polonez. Un alt invitat l-a întrebat cum e situaţia în Ucraina, iar Maciejczuk (foto jos) i-a replicat că „ucrainenii vor să ducă o viaţă normală, nu să trăiască în rahat, că voi”.

Imediat, moderatorul emisiunii, Roman Babaian, l-a lovit peste faţă cu hârtiile pe care le avea în mâna. „Voi sunteţi cei care trăiţi în rahat”, i-a strigat el lui Maciejczuk. Au urmat apoi scene haotice, Babaian şi ceilalţi invitaţi încercând să-l scoată din platou pe invitat. Acesta a refuzat, susţinând că afirmaţiile sale nu sunt mai scandaloase decât cele pe care ruşii le fac despre polonezi sau locuitorii ţărilor baltice.

Aproape instantaneu, un alt invitat, Ihor Markov, i-a dat un pumn lui Maciejczuk. Markov este un fost parlamentar ucrainean pro-rus, dat în urmărire în prezent de autorităţile de la Kiev pentru că ar fi bătut în 2007, la Odessa, câţiva protestari care se opuneau înălţării unui monument al împărătesei Ecaterina cea Mare.

Din cauza acestui incident, emisiunea nu a mai fost difuzată, dar postul TV a postat-o pe canalul sau de YouTube. Presă oficială a Kremlinului îl acuză acum pe Maciejczuk că este rusofob şi a provocat intenţionat scandalul, scrie siteul stirileprotv.ro care citează “Moscow Times“.

Tag-uri:
Rusia, jurnalist batut, Rusia Putin, jurnalist polonez batut, Tomasz Maciejczuk, TVC, televiziune proPUtin, Ihor Markov

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Incident îngrozitor în studiourile unei televiziuni din RUSIA. JURNALISTUL care a lăudat ROMÂNIA şi l-a criticat pe Vladimir PUTIN a fost bătut măr. Până şi moderatorul a dat. VIDEO şi FOTO.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/emisiun1-465x390.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/emisiun1-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Autor: Dodo Romniceanu | joi, 24 noiembrie 2016 | 11 Comentarii | 4743 Vizualizari <!-- --> Tomasz Maciejczuk (centru) Jurnalistul polonez Tomasz Maciejczuk a...

Preluat de la EVZ