loading…

Piloții companiei Lufthansa a anunțat prelungirea grevei începută miercuri până mâine, punând și mai multă presiune asupra conducerii companiei în disputa privind salarizarea, după ce deja greva a dus la anularea a 1.800 de zboruri, scrie agenția de știri Reuters.

Sindicatul piloților Vereinigung Cockpit (VC) a anunțat ieri după-amiază prelungirea grevei până vineri, însă doar pentru zborurile pe distanță scurtă, potrivit Mediafax.

Conducerea Lufthansa nu a dat semne că ar dori să facă o mișcare și nu a prezentat o ofertă care ar putea servi drept bază pentru negocieri“, a declarat Joerg Handwerg, membru al consiliului VC.

Lufthansa, condusă de Carsten Spohr, susține că în pofida unui profit record obținut în 2015, trebuie să reducă costurile pentru a rămâne competitivă în comparație cu alte companii aeriene, cum ar fi Ryanair, pe segmentul zborurilor pe distanțe scurte, și Emirates, în ceea ce privește zborurile pe distanțe lungi.

Compania aeriană germană a anulat miercuri 876 de zboruri, iar alte 912 de zboruri au fost anulate joi.

Zborurile efectuate de alte divizii ale grupului Lufthansa, inclusiv Germanwings, Eurowings, Austrian Airlines, SWISS și Brussels Airlines, nu vor fi afectate de greva piloților.

Această acțiune are loc în urma unei dispute salariale ce datează din anul 2014, iar de atunci Vereinigung Cockpit, a organizat peste 14 astfel de greve.

Marți, compania Luthansa a făcut demersurile legale necesare pentru a sista începerea grevei, solicitarea acestora a fost însă respinsă de un Tribunalul pentru Litigii de Muncă.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/greva-pilotilor-lufthansa-a-fost-prelungita-pana-vineri-pentru-zborurile-pe-distante-scurte-32354.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/greva-pilotilor-lufthansa-a-fost-prelungita-pana-vineri-pentru-zborurile-pe-distante-scurte-32354-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv