Autor:
Feri Predescu
| joi, 24 noiembrie 2016 | 0 Comentarii
| 16 Vizualizari

<!–

–>

Doi pui de focă, un mascul și o femelă, au intrat astăzi în familia vedetelor Delfinariului din Constanța, transportate cu un camion din Lituania, Marea Baltică, după 30 de ore de drum. Cele două exemplare s-au acomodat rapid în bazinul construit special pentru ele în incinta Complexului Muzeal de Științe ale Naturii, Constanța.

Masculul focă, născut în luna martie, în captivitate, a costat 1200 de euro. Femela, găsită pe o banchiză de gheață, în Martea Baltică, a costat doar un singur euro pentru a forma pereche cu masculul. După 30 de ore prin Europa, camionul a ajuns la Delfinariu în jurul prânzului. Îngrijitorii și dresorii s-au temut că, după stresul călătoriei, animalele nu se vor simți bine însă nu a fost așa. Focile au inotat, au dat mai multe ture de bazin iar apoi au iesit, asteptând hrana.

Directorul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii, Adrian Bîlbă, spune că  “femela se hrăneste din mână, fiind încă bebeluș și, pentru moment, vor manca baby hering în cantitate mică, in timp le modificam hrana cu șprot“. În timpul iernii, specia are nevoie de cantitate mai mare de hrană ca să-și formeze grăsimea. Cele doua foci vor  urma, curând, un antrenament de dresaj. Nu au, deocamdată, nume. Vor fi “botezate” imediat ce se va stabili cine le va fi “naș”. În luna ianuarie, Delfinariul din Constanța va achiziționa, din Praga, șase lei de mare.

Citeste si:

Tag-uri:
Martea Baltică, Directorul Complexului, Adrian Bîlbă

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului DELFINARIUL din Constanța are vedete noi. DOUĂ FOCI aduse din Marea Baltică / Galerie Foto.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/foca-in-bazinul-din-delfinariul-constanta-465x390.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/foca-in-bazinul-din-delfinariul-constanta-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialFapt divers
Autor: Feri Predescu | joi, 24 noiembrie 2016 | 0 Comentarii | 16 Vizualizari <!-- --> Doi pui de focă, un mascul...

Preluat de la EVZ