Autor:
Felix Mihai Badea
| joi, 24 noiembrie 2016 | 0 Comentarii
| 223 Vizualizari

<!–

–>

MS Office 365 pentru acasă

De ce e util MS Office 365 pentru acasă o să vă congivenți imediat. Poate bănuiți, mai ales că sigur ați mai folosit componente MS Office, fie că e vorba de Word, PowerPoint, Excel sau Outlook. De data asta e simplu și eficient pentru întreaga familie, iar cu opțiunea de stocare pe Cloud îți poți lua proiectele, peste tot.

MS Office 365 pentru acasă poate fi folosit pe 5 computere, fie că folosești Windows sau Mac. În plus, poți folosi aplicațiile și pe 5 telefoane și 5 tablete, fără cost suplimentar.

Și mă gândesc simplu: dacă dintr-un motiv sau altul trebuie să reinstalez oricare dintre cele trei laptop-uri de acasă, reaplicarea licențelor este doar o chestiune de autentificare cu Live ID (și pentru Windows 10 Anniversary Update și pentru suita Office pe Windows și Mac OS Sierra) și reactivarea automată.

Office de pe mobil

Chestia și mai faină legată de un abonament Office 365 pentru acasă este că îți permite să activezi funcționalitatea completă pentru aplicațiile Microsoft Office de iOS, Android și Windows 10 Mobile/Windows 10 UWP fără să fie nevoie să mai plătești nimic în plus. Variantele gratuite ale aplicațiilor Microsoft Office pentru mobil (iOS, Android, Windows 10 Mobile) îți permit doar să deschizi documentele – dacă vrei să creezi unele noi sau să le editezi pe cele existente, ai nevoie de un cont Office 365 sau ești nevoit să folosești alte soluții (și ai o grămadă de alternative pe iOS și Android).

Cu un Office 365 pentru acasă poți folosi aplicațiile Microsoft Office pe 5 telefoane și 5 tablete, fără cost suplimentar. Să numărăm: două telefoane ale mele (Windows și Android) și o tabletă Windows, un telefon al soției (iOS) și un iPad pentru fetița mea. Deja am consumat cinci licențe.

Scap de grija stocării pozelor de pe smartphone

În ordinea utilității și a importanței, faptul că un abonament Office 365 pentru acasă îți oferă 1TB de stocare în OneDrive pentru fiecare membru asociat abonamentului, e o chestie majoră. Nu numai că nu mai trebuie să îmi ocup timpul cu transferul pozelor de pe smartphone pe PC și de acolo pe un disc extern, dar am și posibilitatea să le partajez ușor, cu cine vreau și când vreau.

Clientul OneDrive de iOS, Android sau Windows 10 Mobile permite salvarea automată a pozelor de pe smartphone/tabletă direct în OneDrive (poți alege să faci asta doar pe WiFi și doar atunci când smartphone-ul e la încărcat, ca să protejezi lățimea de bandă). Odată ce l-ai activat nu te mai stresezi cu salvatul pozelor și a filmelor: le capturezi, ele se duc automat în cloud-ul OneDrive, le iei de acolo când ai nevoie. Iar dacă pierzi smartphone-ul sau trebuie cumva să îl resetezi, nu pierzi nimic – toate pozele sunt în cloud.

Spațiu de stocare în cloud unitar, fișiere partajate

Utilitatea e maximă atât prin prisma faptului că te scapă de stres cât și prin faptul că ajungi să câștigi timp, nemaifiind nevoie să faci manual sincronizări offline. Și când vine vorba să le trimiți și altora să le vadă, faci rapid un album separat (din clientul OneDrive) și apoi îl partajezi, trimițând automat link-ul celor ce vrei să le arăți pozele.

Și tot via OneDrive am acces la documentele importante pe care vreau să le am la îndemână mereu. Că e vorba despre prezentări, fișierele de evidență a cheltuielilor sau de urmărire a proiectelor sau chiar cărți în format electronic, via OneDrive ele îmi sunt accesibile mie și familiei mele, oricând și de oriunde există o conexiune Internet.

Toate proiectele școlare pot să fie salvate în cloud-ul OneDrive și de acolo să fie monitorizate/editate de ceilalți membri ai familiei.

Plătești cât timp folosești

Avantajul unui abonament versus cumpărarea unei licențe complete este că poți plăti atât cât folosești. În cazul Office clasic, doar pentru a primi licența (e drept, pentru durata de viață a produsului) dai cam 300 EUR. O folosești cât ai nevoie, numai că nu vei primi dreptul de a face upgrade gratuit.

Pe un abonament de tip Office 365, ai mereu acces la cele mai noi versiuni ale aplicațiilor și serviciilor din pachet și nu ești nevoit să dai toți banii de la început. Dacă la un moment dat decizi că nu ți se mai potrivește, poți opri plata și anula abonamentul.

Dezavantajul ar fi, ca și în cazul unui leasing auto, că pierzi tot ceea ce ai investit până atunci, inclusiv produsul. Din nou, pentru 42 de lei lunar, cred că beneficiile sunt justificate.

Și un extra: Skype, ca să păstrăm legătura cu familia și prietenii

Office 365 Home îți oferă și câte 60 de minute gratuite de convorbiri pe Skype, pentru fiecare dintre cele 5 conturi pe care îl poți folosi.

Autor: Ionut Balan, sursa mobzine.ro.

Tag-uri:
Anniversary Update, Microsoft Office, Clientul One, Office 365, Microsoft Office de iOS, MS Office 365, Windows, Mac

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului De ce e cool să ai MS Office 365 pentru acasă.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/microsoft-465x390.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/microsoft-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialTimp liber
Autor: Felix Mihai Badea | joi, 24 noiembrie 2016 | 0 Comentarii | 223 Vizualizari <!-- --> MS Office 365 pentru acasă De ce...

Preluat de la EVZ