Autor:
Roland Cătălin Pena
| joi, 24 noiembrie 2016 | 0 Comentarii
| 623 Vizualizari

<!–

–>

Spiridon Ciorebea şi Nicolae Tudorache se uită lung şi azi după milioanele de dolari din America

Locuitorii din satul Glod deveneau faimoşi după ce în 2005 jucaseră, la ei acasă, în filmul Borat, alături de actorul englez Sacha Baron Cohen

Însă, după succesul peliculei “Borat! – Învăţături din America pentru ca toata naţia Kazahstanului să profite”, actorii din Glod, de etnie romă, s-au revoltat. Ei susţineau că au fost păcăliţi de producătorii filmului, care i-au plătit prea puţin. Fiecare actor de ocazie primise doar câte un milion şi jumătate în lei vechi. Şi ăia la negru.

Singurul care nu avea nicio revendicare era patronul cârciumii unde “Mustăciosul” a fost client în timpul filmărilor. “A venit la mine că eu am cea mai bună cârciumă din sat. Nu a stat mult ca puţea buda. A fost cald, peste 30 de grade, de aia“, povestea mândru cârciumarul din Glod.

Ca să-şi scoată pârleala, ţiganii aveau, în 2006, tarif fix pentru ziariştii care îi vizitau pentru a afla amănunte despre cum fuseseră traşi pe sfoară de producătorii lui Borat. O poză cu ei costa 500 de mii de lei, iar un interviu un milion.

Un subiect fierbinte pentru comunitate era împărţirea banilor care ar fi fost trimişi de producători şi de actorul din rolul lui Borat. Unii ştiau de 300 de milioane de lei, alţii de cinci mii de dolari, iar cei mai bine informaţi de 20 de mii de dolari. Moneda în care veniseră banii era un mister pentru toată ţigănimea. Un puradel mai răsărit susţinea varianta că banii au fost trimişi pentru a fi investiţi în calculatoare pentru scoala din sat. Lucru de neacceptat pentru toţi ceilalţi

Mulţi îl bănuiau pe  “Consilieru” că a furat banii veniţi din America. Sătenii revendicau de la acesta 300 de milioane de lei, dar “Consilieru” nu avea nici de o bere.

Mult mai pragmatici, Nicolae Tudorache si Spiridon Ciorebea, participanţi la filmări, i-au dat în judecată pe producătorii filmului “Borat”, chiar la ei acasă, în America.

Continuarea pe premium.evz.ro

Premium.evz.ro este platforma cu plată a site-ului „Evenimentul zilei”, cuprinzând o selecție exclusivă de materiale de presă de calitate.

Tag-uri:
borat, glod, tigani, film, New York, The Sun, Sacha Baron Cohen, bani

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cum l-au ajuns BLESTEMELE ţiganilor din Glod pe BORAT.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/tigani-glod-borat-465x390.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/tigani-glod-borat-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialEVZ Special
Autor: Roland Cătălin Pena | joi, 24 noiembrie 2016 | 0 Comentarii | 623 Vizualizari <!-- --> Spiridon Ciorebea şi Nicolae Tudorache se uită...

Preluat de la EVZ