loading…

Cel puțin 70 de persoane au decedat, inclusiv peste zece pelerini șiiți din Iran, în urma unui atac cu vehicul-capcană care a vizat o benzinărie din satul Shomali, aflat la sud de Bagdad, informează The Associated Press, BBC și site-ul postului de televiziune France 24.

Autoritățile irakiene, citate de BBC News, au anunțat că bilanțul victimelor a ajuns la 70 de morți.

Bilanțul anterior era de 21 de morți.

“Șapte autobuze cu pelerini erau parcate în benzinărie în acel moment”, a declarat un oficial din cadrul poliției irakiene.

Atacul a avut loc în satul Shomali, aflat la 120 de kilometri sud de Bagdad.

Atacul nu a fost încă revendicat, însă rețeaua extremistă sunnită Stat Islamic a mai efectuat atacuri similare, în încercarea de a submina ofensiva irakiană pentru eliberarea orașului Mosul, ultimul mare oraș controlat de militanți în Irak, scrie Reuters.

Autoritățile irakiene, citate de BBC News, au anunțat că bilanțul victimelor a ajuns la 70 de morți.

În momentul atacului, locul era plin de oameni care se întorceau din pelerinaj. Printre victime fiind numeroși cetățeni din Iran și Bahrain.

Rețeaua teroristă Stat Islamic a revendicat responsabilitatea pentru atac, afirmând că bilanțul este de peste 80 de morți.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/atac-terorist-cel-putin-70-de-oameni-au-murit-dupa-o-explozie-de-proportii-32388.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/atac-terorist-cel-putin-70-de-oameni-au-murit-dupa-o-explozie-de-proportii-32388-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv