loading…

Guvernul discută astăzi aprobarea unui proiect de lege care să permită deținuților eliberarea mai rapidă din închisoare dacă sunt cazați în celule improprii.

Proiectul a fost inițiat de Ministerul Justiției, care precizează că România este obligată să asigure compensații pentru deținuții care au fost închiși în celule mici, care nu respectă normele internaționale.

Pentru fiecare lună de închisoare în condiții improprii, deținuții ar urma să aibă o reducere a pedepsei cu trei zile, scrie digi24.ro

Aceste spații improprii se calculează ca fiind o cameră mai mică de trei metri pătrați pentru fiecare deținut.

Prevederea se va aplica începând cu 24 iulie 2012 și se aplică și pentru cei aflați în detenție preventivă, chiar dacă cele 30 de zile nu sunt consecutive.

Nu este nevoie de o solicitare în prealabil, se vor acorda aceste beneficii din oficiu, va fi analizat fiecare caz în parte și vor fi făcute măsurători ale celulelor de detenție. O comisie specială va stabili numărul de beneficiari.

Măsura este luată după ce România a fost sancționată deja, în câteva procese, la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului.

În alte țări, precum Italia, Grecia sau Bulgaria, se oferă bani pentru aceste condiții improprii.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/zile-libere-pentru-detinuti-conditiile-din-inchisori-discutate-in-guvern-32274.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/zile-libere-pentru-detinuti-conditiile-din-inchisori-discutate-in-guvern-32274-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv