loading…

Furtuna tropicală Otto a crescut în intensitate, ieri, până la nivelul de uragan de categoria 1, informează Centrul american de monitorizare a uraganelor, potrivit DPA.

Cu rafale de vânt de 120 de kilometri pe oră, uraganul Otto a provocat ploi torențiale în vestul Caraibelor și în nordul Panama și se îndreaptă spre vest, către Costa Rica și Nicaragua, unde va ajunge joi.

NHC a emis o avertizare cu privire ploile torențiale, inundațiile și alunecările de teren care ar putea „pune în pericol viețile” în nordul Costa Ricăi și în sudul statului Nicaragua, potrivit Agerpres.

Fenomenul meteorologic s-ar putea intensifica în următoarele zile, potrivit NHC.

Autoritățile din Costa Rica au instituit ieri codul roșu de alertă pentru coasta de nord a Caraibelor și pentru o parte a frontierei cu Nicaragua și au ordonat evacuarea obligatorie a 4.000 de persoane din aceste zone.

Președintele din Costa Rica și omologul său din Panama au anunțat că țările lor vor coordona intervențiile de urgență.

Autoritățile din Nicaragua au instituit, la rândul lor, codul roșu de alertă în contextul sosirii iminente a uraganului.

Otto este al șaptelea uragan din acest sezon al uraganelor formate în Oceanul Atlantic și a apărut neobișnuit de târziu, mai arată DPA. Uraganul Marta, format la 21 noiembrie 1969, a deținut până acum recordul, fiind uraganul din Caraibe apărut cu cea mai mare întârziere.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/uragan-cu-potential-catastrofic-ameninta-america-centrala-a-fost-instituit-codul-rosu-de-alerta-32272.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/uragan-cu-potential-catastrofic-ameninta-america-centrala-a-fost-instituit-codul-rosu-de-alerta-32272-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv