loading…

Un pom de Crăciun care să coste 1,7 milioane de euro? Este creația unui atelier de bijuterii din Tokyo care l-a realizat din aur pur, atât soclul cât și podoabele, pentru a pune astfel în valoare meșteșugul arhipelagului nipon, relatează AFP.

Pomul are doi metri înălțime și este articulat în jurul unui trunchi pe care sunt fixate mai multe hexagoane a căror dimensiune scade pe măsură ce se ajunge în vârf până la stea. Dedesubt atârnă o mulțime de filamente asemeni părului unui înger.

Potrivit atelierului situat în cartierul chic Ginza, pomul care cântărește 19 kilograme a avut nevoie de peste 1.200 metri de fire de aur. “Aceste fire sunt compuse din aur cu o puritate de 99,99%”, a declarat administratorul atelierului, Takahiro Ito.

Deși nu vizează obligatoriu să-i găsească un cumpărător, Takahiro Ito speră ca pomul de Crăciun să pună în valoare talentul artizanilor japonezi.

“Vrem să arătăm tehnica noastră excepțională și meșteșugul nostru, alături de frumusețea scânteietoare a aurului”, a mărturisit el.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/un-atelier-de-bijuterii-din-tokyo-a-realizat-un-pom-de-craciun-care-valoreaza-1-7-milioane-de-euro-32315.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/un-atelier-de-bijuterii-din-tokyo-a-realizat-un-pom-de-craciun-care-valoreaza-1-7-milioane-de-euro-32315-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv