Autor:
Matei Năstase
| miercuri, 23 noiembrie 2016 | 0 Comentarii
| 48 Vizualizari

<!–

–>

Cercetătorii sunt conștieți că bebelușii născuți prin cezariană prezintă un risc sporit de a suferi de un număr de afecțiuni. Printre acestea se numără astm și diabetul de tip 1. Acum, oamenii de știință de la Universitatea Alberta din Canada au studiat dacă bacteriile din intestin joacă un rol.

Potrivit Realitatea.net, cercetătorii au descoperit diferențe între bacteriile aflate în tractul intestinat al copiilor născuți natural față de cei născuți prin cezariană. Specialiștii spun că aceste diferențe microbiene pot avea consecințe asupra sănătății celor mici.

Intestinul persoanelor adulte este populat de miliarde de bacterii „prietenoase” care ajută în procesul de digestie şi care ne protejează de patogeni, însă nou-născuţii nu au aceşti microbi. În mod normal, prima expunere a copilului la bacterii are loc atunci când acesta traversează canalul vaginal al mamei sale. Bebeluşul este acoperit cu bacterii, iar o parte din acestea sunt înghiţite. De asemenea, bebeluşul obţine alte bacterii de la mama sa în urma alăptării. Astfel, intestinul copilului începe să fie populat cu bacterii benefice care joacă un rol crucial în dezvoltarea sistemului imunitar. (citeşte şi articolul Microbiomul – fiinţele care trăiesc în noi, controlându-ne viaţa).

Un copil care se naște prin cezariană pierde această ”scufundare” inițailă în bacterii. Mai mult, femeile care nasc prin cezariană timd să amâne alăptarea, iar de obicei doctorii le prescriu antibiotice pentru a preveni infecțiile în zona inciziei.

Experţii bănuiesc de ceva timp că bebeluşii născuţi prin cezariană sunt colonizaţi de alte tipuri de bacterii decât ceilalţi nou-născuţi. Anumite tipuri de bacterii din microbiom, însă, sunt dificil de crescut într-un vas de cultură în laborator. Abia recent, în urma progresului realizat în domenii precum secvenţierea ADN-ului, ce permite identificare genetică rapidă a unei bacterii individuale, oamenii de ştiinţă pot să efectueze o investigaţie detaliată a microbilor care trăiesc în noi.

Pentru a duce la bun sfârșit studiul, cercetătorii au examinat monstre de scaun de la 24 de bebeluși, ele fiind colectate la vârsta de 4 luni.

Tag-uri:
bebelusi, cezariana, nascuti, studiu, canada, cercetatori, universitatea alberta

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Studiu BOMBĂ! Ce se întâmplă cu organismul bebelușilor născuți prin CEZARIANĂ. Ce le pune viața în PERICOL.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/vaccinare-bebelusi-465x390.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/vaccinare-bebelusi-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
Autor: Matei Năstase | miercuri, 23 noiembrie 2016 | 0 Comentarii | 48 Vizualizari <!-- --> Cercetătorii sunt conștieți că bebelușii născuți prin...

Preluat de la EVZ