loading…

Perchezițiile au legătură cu dosarul în care este implicată o prietenă apropiată a liderei de la Seul.

Femeia, care era un fel de consilier prezidențial neoficial, este acuzată că și-a folosit influența în cercurile puterii pentru a convinge mai multe firme să dea sume mari de bani unor fundații pe care le controlează.

Acest scandal fără precedent a scos sute de mii de sud-coreeni pe străzi pentru a cere demisia președintei Park Gyeun-hye, scrie digi24.ro

Potrivit News.ro, Procuratura din Coreea de Sud a percheziționat miercuri birourile Samsung Group, dar și cele ale celui mai mare fond de pensii din țară, National Pension Service (NPS), în urma relatărilor presei despre legăturile acestora cu prietena președintei Park Geun-hye. Prietena a fost inculpată într-un scandal de trafic de influență.

Agenția de presă Yonhap a relatat că procurorii investighează decizia NPS de a aproba fuziunea de 8 miliarde de dolari între Samsung C&T și Cheil Industries, de anul trecut.

Perchezițiile arată că procurorii extind investigația legată de acuzațiile de trafic de influență, în scandalul de corupție ce afectează președinția sud-coreeană, comentează Reuters.

NPS, al treilea mare fond de pensii din lume, a intrat în atenția presei și a organizațiilor civice după ce a aprobat, în calitate de acționar important, fuziunea dintre două companii afiliate Samsung Group, cel mai mare conglomerat de afaceri controlat de o familie din Coreea de Sud.

Acordul NPS a fost crucial pentru succesul fuziunii, iar unele articole din presa coreeană au susținut că acesta a fost acordat în circumstanțe misterioase.

Un purtător de cuvânt al Samsung Group a confirmat că reprezentanți ai procuraturii au vizitat sediul central al companiei, dar nu a oferit detalii.

Park Geun-hye și confidenta ei, Choi Soon-sil, sunt investigate pentru că ar fi exercitat presiuni asupra unor companii mari, inclusiv asupra Samsung Group, pentru a strânge bani pentru fundații care susțineau politica lui Park de promovare a activităților culturale și sportive.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/perchezitii-la-samsung-32278.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/perchezitii-la-samsung-32278-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
loading... ...

Preluat de la romania ntv