loading…

Parchetul spaniol cere o pedeapsă de doi ani de închisoare și o amendă de 10 milioane de euro pentru Neymar, starul brazilian al Barcelonei, în dosarul transferului său de la FC Santos, transmite News.ro.

Neymar și conducători ai clubului FC Barcelona vor trebui să explice în fața unui tribunal neregulile sesizate în ceea ce privește transferul atacantului brazilian de la FC Santos la gruparea catalană.

Neymar riscă o pedeapsă cuprinsă între șase luni și doi ani de închisoare. Clubul și jucătorul sunt acuzați de corupție în sectorul privat și înșelăciune, scrie digi24.ro

Potrivit judecătorului, contractul prin care Neymar a primit o plată anticipată 40 de milioane de euro de la Barca, în 2013, pentru a refuza toate ofertele unor cluburi concurente, „a afectat piața liberă a transferurilor de jucători de fotbal, împiedicând ca fotbalistul să intre pe piață conform regulilor concurenței libere”.

Într-o primă fază, Barcelona a anunțat oficial că transferul jucătorului a costat clubul catalan 57,1 milioane de euro. Însă potrivit autorităților spaniole, în realitate el a costat cel puțin 83,3 milioane de euro.

Neymar și FC Barcelona s-au înțeles să ascundă adevărata valoarea a sumei de transfer pentru ca un fond de investiții brazilian, DIS, care deținea 40 la sută din drepturile federative ale jucătorului, să primească mai puțini bani din această afacere.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/neymar-risca-doi-ani-de-inchisoare-si-o-amenda-de-10-milioane-de-euro-32307.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/neymar-risca-doi-ani-de-inchisoare-si-o-amenda-de-10-milioane-de-euro-32307-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv