loading…

Ministerul Sănătății sesizează Agenția Națională de Integritate (A.N.I.) privind posibile stări de conflict de interese și nereguli la Agenția Națională de Transplant (A.N.T.), toate centrele de transplant urmând a fi verificate, a anunțat, ieri, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.

În octombrie am trimis Corpul de Control la Agenția Națională de Transplant (ANT), a trezit reacții negative. Corpul de Control a verificat prin sondaj patru centre de prelevare și în toate aceste patru cazuri au fost găsite nereguli majore. Centrele verificate sunt din Brăila, Alba Iulia, Ploiești și Reșița. Agenția Națională de Transplant a acreditat aceste centre chiar dacă nu îndeplineau criteriile, nu aveau aparatura necesară detectării morții cerebrale. Vor fi verificate toate centrele acreditate. La Agenția Națională de Transplant nu există proceduri de prelevare. Nu există un registru al organelor prelevate, deși era o obligație a ANT, a fost încălcată legea 90. În lipsa registrelor, fiecare spital își întocmește propriile liste. Am găsit la ANT probleme privind un proiect european, doctorul Adrian Luscalov presta servicii pentru doctorul Luscalov Adrian, am înaintat o sesizare către Agenția Națională de Integritate privind existența unei posibile stări de conflict de interese“, a declarat ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, potrivit Mediafax.

Totodată, Vlad Voiculescu a anunțat că vor fi sesizate autoritățile competente pentru suspiciuni de fals și uz de fals la Autoritatea Națională de Transplant.

Există suspiciuni la cheltuirea banului public. Există un caz în care un șofer a semnat un raport. S-a încălcat legea 95 de către doctorul Luscalov prin desemnarea doctorului Zota în funcția de coordonator. Nu există această funcție. Între 2013-2016, Consiliul Științific nu s-a întrunit decât de patru ori, deși era obligatoriu să o facă lunar, iar o parte dintre membri sunt decedați. Vom sesiza autoritățile competente pentru suspiciuni de fals și uz de fals.Autoritatea Națională de Transplant va face o reevaluare a tuturor centrelor de recoltare a organelor“, a mai precizat ministrul Sănătății.

Vlad Voiculescu a precizat, în ceea ce privește Spitalul Sfânta Maria din Capitală, că își reafirmă îndoielile că acesta a fost acreditat în mod judicios, că unitatea spitalicească nu a mai făcut un transplant hepatic din primăvară și că nu există un contract cu un doctor specialist.

Totodată, ministrul Sănătății a mai declarat că a solicitat Primăriei Municipiului București să permită Ministerului Sănătății să trimită Corpul de Control la Spitalul Sfânta Maria pentru a verifica achizițiile făcute. Vlad Voiculescu i-a cerut primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, ca “dacă nu are nimic de ascuns”, să dea curs acestei solicitări.

Președintele Agenției Naționale de Transplant, Radu Deac, a declarat că instituția pe care o conduce își organizează transplantul astfel încât “să poată prinde avionul”.

Noi ne organizăm transplantul astfel încât să putem prinde avionul. Trebuie un avion cu reacție cu care să zburăm rapid la donator. România are nevoie de cel puțin două centre de transplant pulmonar. Nici Ministerul Sănătății, nici Agenția Națională de Transplant nu au știut de intențiile unor centre de a performa. Este de discutat în materie de ilegalitatea acreditării. În momentul de față nu vă pot răspunde de ce s-au acreditat centrele de recoltare“, a precizat Radu Deac.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/ministerul-sanatatii-sesizeaza-ani-privind-nereguli-la-agentia-nationala-de-transplant-32271.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/ministerul-sanatatii-sesizeaza-ani-privind-nereguli-la-agentia-nationala-de-transplant-32271-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
loading... ...

Preluat de la romania ntv