loading…

Bărbatul care a ucis-o pe deputata laburistă britanică Jo Cox cu o săptămână înaintea referendumului din 23 iunie privind ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană (UE) a fost condamnat astăzi la închisoare pe viață, relatează Reuters și DPA.

Thomas Mair (53 de ani) a împușcat-o de trei ori pe Jo Cox și a înjunghiat-o în momentul în care aceasta sosea la o bibliotecă din orașul Birstall, din nordul Angliei, notează Agerpres.

Judecătorul Alan Wilkie a respins cererea lui Mair de a lua cuvântul după anunțarea verdictului, spunându-i: ”Tu nu ești patriot. Prin acțiunile tale ai trădat chintesența țării noastre: aderarea sa la democrația parlamentară”.

Jo Cox (41 de ani) a fost prima parlamentară britanică ucisă și primul membru al legislativului de la Londra asasinat după 1990, când conservatorul Ian Gow a căzut victimă unui atac cu bombă comis de organizația Armata Republicană Irlandeză (IRA).

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/marea-britanie-individul-acuzat-de-uciderea-deputatei-jo-cox-condamnat-la-inchisoare-pe-viata-32311.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/marea-britanie-individul-acuzat-de-uciderea-deputatei-jo-cox-condamnat-la-inchisoare-pe-viata-32311-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv