Autor:
Dodo Romniceanu
| miercuri, 23 noiembrie 2016 | 0 Comentarii
| 165 Vizualizari

<!–

–>

USS Zumwalt

Cel mai mare distrugător construit vreodată – Zumwalt, nava militară invizibilă de ultimă generație, “perlă a coroanei” Marinei americane – s-a stricat în canalul Panama, acolo unde se găsea în drum spre baza navală din San Diego, a anunțat Marina Statelor Unite.

Vaporul, de aproape 200 de metri lungime şi cântărind 15.000 de tone, cu linii futuriste, a intrat oficial în serviciu pe 15 octombrie, fiind construit într-un șantier din Maine, în nord-estul SUA.

Nava a întâmpinat o “problemă mecanică” la trecerea prin canalul Panama, iar “durata reparațiilor este pe cale de a fi determinată”, a indicat Marina americană, într-un comunicat, preluat de AFP şi citat de Agerpres..

Potrivit site-ului de informații din marina americană USNI News, Zumwalt a suferit o avarie a sistemului său ultra-modern de propulsie, bazat pe turbine cu gaz și motoare electrice.

Un oficial anonim al Marinei a indicat că reparațiile ar putea dura 10 zile.

US Navy intenționa în urmă cu câțiva ani să se doteze cu 24 de distrugătoare din clasa Zumwalt, dar în 2008 a decis să nu mai comande decât trei, în special din cauza costului ridicat.

Zumwalt a costat aproximativ 4,4  miliarde de dolari, față de circa 1,5 miliarde cât este prețul navelor convenționale comparabile.

Veritabila centrală electrică de la bord, care o propulsează, ar trebui să permită dotarea navei, în viitor, cu un tun electric, armă devastatoare pe care Marina americană încearcă să o dezvolte.

Kelley Campana, angajată a companiei Bath Iron Works, care a construit monstruozitatea invizibilă, declara, anul trecut, că i-au dat lacrimile când a văzut că, în sfârșit, vasul a fost finalizat și este gata de lansare. „Este extrem de interesant și este o zi importantă pentru noi, cei care construim nave și este o zi minunată să fii american. Această navă este cea mai bună din clasa ei. Nu mai există ceva similar. Arată precum viitorul”, spunea ea.

Tag-uri:
distrugator, distrugatorul Zumwalt, distrugatorul invizibil, cel mai mare distrugator

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mândria Marinei americane s-a stricat în canalul Panama! DISTRUGĂTORUL INVIZIBIL Zumwalt, de 4,4 miliarde dolari, a suferit o avarie a sistemului său ultra-modern de propulsie.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/distrugator1_1-465x390.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/distrugator1_1-465x390-300x274.jpgrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Autor: Dodo Romniceanu | miercuri, 23 noiembrie 2016 | 0 Comentarii | 165 Vizualizari <!-- --> USS Zumwalt Cel mai mare distrugător construit vreodată...

Preluat de la EVZ