Autor:
Antonia Hendrik
| miercuri, 23 noiembrie 2016 | 1 Comentarii
| 54 Vizualizari

<!–

–>

Toată lumea a auzit de masonerie. Mulți spun că masonii conduc lumea, însă există o serie de informații pe care majoritatea nu le cunosc despre această societate.

Iată câteva lucruri neștiute despre masonerie

1. Contrar credinței populare, masoneria nu este o organizație secretă. Membrii organizației pot recunoaște fără nicio interdicție apartenența la această grupare.

2. Cine e liderul? Nu există un singur lider. Masoneria este organizată în loji masonice. Cu toate acestea, doar Marea Lojă Masonică poate vorbi în numele organizației.

3. Cel mai mare păcat pe care îl poate comite un mason este să nu își protejeze frații. Acesta are dreptul să se declare nevinovat într-o speță anume, chiar dacă există suspiciuni asupra sa. Masonii se bucură de o protecție specială.

4. Oricine poate intra în masonerie? Se pare că da. Una din figurile cele mai nefericite ale organizației este Anders Breivik, teroristul norvegian care a omorât 69 de tineri pe o insulă în anul 2011.

5. Care sunt cei mai faimoși masoni? Pe lista membrilor organizației s-au numărat Winston Churchill, John Edgar Hoover (fondatorul FBI) precum și primul președinte american, George Washington.

6. Un alt mason celebru este sculptorul Statuii Libertății. Frederic Auguste Bartholdi aparținea Lojei Alsacia-Lorena.

Hitler voia să îi omoare pe masoni

7. Cel mai înalt edificiu masonic a fost ridicat în Chicago, în anul 1892. Clădirea tip zgârie-nori are 91 de metri înălțime și 19 etaje.

8. Nu doar rromii și evreii au fost victimele naziștilor. Masonii au fost persecutați de Hitler, deoarece liderul nazist considera că aceștia sunt toți evrei, scrie huff.ro.

Masoneria, ca institutie, este un ordin initiatic ai carei membri sunt infratiti prin idealuri comune morale, spirituale si sociale, prin initierea conforma unui ritual comun, prin juramantul depus pe una din cartile sfinte ale marilor religii (Biblia, Coranul, Vechiul Testament, Vedele hinduse, Tripitaka budiste, sau alte scrieri considerate sacre) si, in majoritatea ramificatiilor, de credinta intr-o fiinta suprema, Marele Arhitect al Universului.

Tag-uri:
masonerie, lucruri neştiute, Marea Lojă, Hitler, dorea moartea, masonilor, Marele Arhitect Universal

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lucruri pe care nu le știai despre masonerie.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/lucruri-pe-care-nu-le-stiai-despre-masonerie-465x390.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/lucruri-pe-care-nu-le-stiai-despre-masonerie-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialInformatii utile
Autor: Antonia Hendrik | miercuri, 23 noiembrie 2016 | 1 Comentarii | 54 Vizualizari <!-- --> Toată lumea a auzit de masonerie. Mulți...

Preluat de la EVZ