Autor:
Radu Pădure
| miercuri, 23 noiembrie 2016 | 0 Comentarii
| 162 Vizualizari

<!–

–>

Magazin românesc în nordul Londrei

Propaganda anti-Brexit a încercat să sperie lumea că străinii vor fi expulzați din Marea Britanie. Minciuna s-a desumflat.

Străinii sunt pe cale să primească dreptul de a continua să trăiască în Marea Britanie, după ce majoritatea statelor membre UE au dat semnale că sunt gate să semneze acorduri de reciprocitate în acest sens cu guvernul de la Londra.

Personalități din Cabinetul britanic, citate de The Telegraph, au confirmat că doar „puține” din cele 27 de membre au mai rămas să accepte un acord de „drepturi reciproce” pentru britanicii care trăesc în UE și pentru străinii care trăiesc în Marea Britanie.

Guvernul de la Londra afirmă că încă nu a fost încheiat nici un acord oficial, însă apropierea de a se ajunge la o înțelegere informală a creat condițiile ca un astfel de acord să fie anunțat la summit-ul UE de la Bruxelles de luna viitoare.

Circa 3,3 milioane de cetățeni UE care trăiesc acum în Uniunea Europeană și aproximativ 1,2 milioane de britanici care trăiesc în cele 27 de țări membre.

România are 229.000 de cetățeni care trăiesc în Marea Britanie, situându-se pe locul III în rândul țărilor UE, din acest punct de vedere. Pe locul întâi se situează Polonia, cu 883.000, urmată de Germania, cu 297.000.

Țările UE unde trăiește cel mai mare număr de britanici sunt Spania (309.000), Irlanda (225.000) și Franța (185.000).

Premierul Theresa May a refuzat să confirme săptămâna trecută că dreptul cetățenilor UE din Marea Britanie va fi garantat după Brexit, pentru a nu slăbi poziția țării sale în negocieri.

Totuși, în două rânduri ea a subliniat că un astfel de acord este pe cale de a se realiza în curând.

Tag-uri:
brexit, marea britanie, ue, europa, romani

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Încă o GOGORIȚĂ demontată: STRĂINII aflați în Marea Britanie vor primi dreptul de a continua să trăiască aici după BREXIT.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/romania_2-465x390.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/romania_2-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Autor: Radu Pădure | miercuri, 23 noiembrie 2016 | 0 Comentarii | 162 Vizualizari <!-- --> Magazin românesc în nordul Londrei Propaganda anti-Brexit a...

Preluat de la EVZ